Paleis Het Loo gaat ‘Buitengewoon Open’

In de achtertuin van ons bureau ligt één van ‘s Nederlands best bezochte musea, maar ook één van de best bewaarde schatten van onze stad; Paleis Het Loo. Een parel in het Apeldoornse landschap en een must voor elke Nederlander om eens te bezoeken.

Paleis Het Loo werd in 1668 gebouwd en is sindsdien bewoond door stadhouders, koningen en koninginnen. Het Paleis werd voornamelijk als jachtslot en zomerverblijf gebruikt. Eind 2017, net voor de grote uitbreiding en renovatie, mochten wij dit symbool van de Nederlandse monarchie wederom online op de kaart zetten.

Een royale website

Paleis Het Loo gaat verbouwen en daarom dicht, of…niet dicht; Paleis Het Loo gaat ‘Buitengewoon Open’. De komende drie jaar wordt er hard gewerkt aan de verbouwing, vernieuwing en verbetering van het museum. Een perfect moment om ook met de site aan de slag te gaan!

Met een jaarlijks bezoekersaantal van één miljoen is de website net zo’n trekpleister als Paleis Het Loo zelf. En hoewel er aan het museum veel verandert, blijft de website de komende jaren een vertrouwde plek voor bezoekers om informatie in te winnen. Zo vinden bezoekers ook nu het museum ‘Buitengewoon Open’ is met het grootste gemak welke onderdelen van het paleis te bezoeken zijn.

Voor de nieuwe site lichten we graag een aantal toepassen uit:

Page Builder

De content van de site is vormgegeven met behulp van de Page Builder plug-in. Dit geeft Paleis Het Loo de mogelijkheid om zelf de content en pagina’s flexibel in te richten.

Tijdlijn

De renovatie van het paleis begon in 2018 en om helderheid te verschaffen over de hele verbouwing hebben we een tijdlijn ontwikkeld waarop alle details overzichtelijk te zien zijn. Vanuit het oogpunt van user experience hebben we gekozen voor een horizontale oriëntatie op de homepage en een meer uitgebreide verticale oriëntatie op de detailpagina.

Meertalig

Paleis Het Loo is niet alleen binnen onze landsgrenzen een toeristische trekpleister, maar ook over de grens bekend. Daarom was het een no-brainer, hoe kon het überhaupt ook anders: de website is er ook in het Engels en Duits.

 

Migratie

‘Never change a winning formula’, is het gezegde, maar wij maken er ‘page’ van. Daarom onderzochten we bij Paleis Het Loo welke pagina’s het beste presteerden en migreerden deze naar het nieuwe ontwerp. Natuurlijk hebben we ook voor de doorverwijzing gezorgd, zodat bezoekers op de juiste pagina uit blijven komen. Zo blijven paradepaardjes ook paradepaardjes.

Multisite

Met de Multisite oplossing biedt Internetbureau Max de mogelijkheid om dezelfde website te hanteren voor verschillende domeinen, namelijk www.paleishetloo.com en www.paleishetloo.de. Door de multisite installatie is onderhoud efficiënt en is het gemakkelijk om de Nederlandstalige pagina aan de vertaalde pagina te koppelen. Door ook de webshop bij de multisite oplossing onder te brengen, is het mogelijk geworden om vanuit alle sites content te selecteren van de webshop.

Geïntegreerde zoekresultaten

Door het gebruik van de multisite omgeving is het mogelijk geworden om de interne zoekresultaten van de verschillende sites te integreren. Voer je nu op www.paleishetloo.nl een zoekopdracht uit dan krijg je (afhankelijk van je zoekopdracht) ook resultaten van de archiefsite en de shop.

Responsive

Als 76% procent van je verkeer via mobiel op de site komt, dan weet je wat je toen staat; responsive! De website van Paleis Het Loo is, zoals al onze websites, ook perfect op mobiel.

Ook een nieuwe WordPress website met een sterk design?

Wouter vertelt je graag meer hoe wij je kunnen voorzien van een website die bij je wensen past. Dus bel gerust met 055-5270270 of stuur ons een bericht:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wouter
Webdesigner & Interaction Designer