Husqvarna-multisite: 300 dealers, 3 talen, 1 beheeromgeving

Voor Husqvarna – ’s wereld grootste producent van tuinmachines en gereedschappen – hebben we voor de afdeling Benelux een zeer uitgebreide multisite ontwikkeld. De multisite bestaat uit 3 netwerken en meer dan 300 subsites. Deze zijn beschikbaar in drie verschillende talen.

Vanuit één beheeromgeving wordt per dealersite doelgericht content geplaatst ten behoeve van de lokale vindbaarheid.

Betere lokale vindbaarheid Husqvarna-dealers

Husqvarna Benelux telt meer dan 300 dealers. Zij fungeren als verkoop- en informatiepunt voor de producten van dit Zweedse merk. De wens van de afdeling Benelux is om alle dealers te voorzien van een eigen (dealer)website met (product)informatie. De informatie moet zijn toegespitst op de regio waar de winkel zich bevindt. Met deze aanpak wil het bedrijf dat hun dealers op lokaal niveau beter vindbaar zijn voor de consument. De consument die Husqvarna voor ogen heeft, bestaat zowel uit professionals als particulieren.

Twee varianten van websites

De multisite-functionaliteit is opgesplitst in twee varianten. Een groot aantal dealers heeft een eigen website (subsite), waar de producten worden getoond. Een ander deel van de dealers zijn voorzien van een kleinere variant-site. Deze bestaat uit één homepage met standaardinformatie, een zogenoemde onepager.

Goed gevonden worden met jouw WordPress-website?

Wil je ook goed vindbaar zijn voor jouw doelgroep? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij ontdekken graag samen met jou hoe jouw website beter vindbaar kunnen maken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geertje
Senior developer