Wat is een zoekwoord onderzoek?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis zoekwoord onderzoek:

Een zoekwoord onderzoek is een onmisbaar onderdeel voor internet marketing. Voordat je website beter gevonden kan worden, moet eerst duidelijk worden met welke woorden jouw doelgroep zoekt. Ook als je wilt adverteren op internet, moet je eerst weten welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken.

Het belang van zoekwoord onderzoek

Normaal gesproken komt het grootse gedeelte van de bezoekers die je website bezoeken, via de zoekmachine. Het is dus essentieel dat je weet waar je klanten op zoeken in die zoekmachine. Pas als je dat weet, kun je gericht adverteren of je website laten optimaliseren.

Met een zoekwoord onderzoek krijg je inzicht in de taal en woordkeus die je doelgroep gebruikt. Vaak komen er zoektermen naar boven waar je als vakspecialist helemaal niet aan hebt gedacht!

Hoe zoekt jouw doelgroep?

Om met je website bij je doelgroep te verschijnen, zul je moeten weten op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt. Wist je dat het zoekwoordgebruik van je klant zelfs afhankelijk is van de fase van het aankoopproces waarin hij/zij zich bevindt? Denk maar eens na over je eigen zoekgedrag. Als je je nog oriënteert, zul je hele andere zoekwoorden gebruiken, dan als je al weet wat je wilt kopen.

Zoekwoord Analyse

Zoekwoord onderzoek uitbesteden

Internetbureau Max kan ook het zoekwoord onderzoek uitvoeren. Vanuit verschillende invalshoeken bekijken wij welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt. Aan de hand van dit zoekwoord onderzoek kunnen wij doelgericht een advertentiecampagne opzetten of je website beter vindbaar maken voor je doelgroep in zoekmachines.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie