Wat is zoekmachine-optimalisatie?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis zoekmachine-optimalisatie:

Zoekmachine-optimalisatie houdt in dat je website door aanpassingen beter vindbaar wordt in zoekmachines. Om dit te bereiken moet de zoekrobot van een zoekmachine in detail kunnen vaststellen waar je website precies over gaat. Zoekmachine-optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd.

Hoe werkt zoekmachine-optimalisatie (SEO)?

In Nederland is Google de belangrijkste zoekmachine. Er zijn tegenwoordig wel 200 factoren die meespelen in de ranking van zoekresultaten in zoekmachines. Deze factoren worden regelmatig aangepast en niet zomaar vrijgegeven. Google geeft wel richtlijnen vrij. Deze richtlijnen geven aan wat de zoekmachine graag zou willen zien bij een website. Zoekmachine-optimalisatie is het interpreteren van deze richtlijnen en ze vervolgens te verwerken in de website.

Als je een nieuwe website laat bouwen, zorg dan altijd voor de betrokkenheid van een zoekmachine specialist! Dit verhoogt de kans dat je website of webshop een succes wordt.

Factoren zoekmachine-optimalisatie

zoekmachine-optimalisatie

De factoren die belangrijk zijn voor zoekmachine-optimalisatie kunnen worden onderverdeeld in:

  • Tekst optimalisatie
  • Indexatie optimalisatie
  • Linkbuilding

De factor tekst is een krachtig middel om aan zoekmachines duidelijk te maken wat het onderwerp van je webpagina is. De indexatiefactor gaat over de vraag of je website wel “gelezen” kan worden door zoekmachines. De broncode van je website is hierbij het uitgangspunt. Tot slot mag de factor populariteit ook niet onderschat worden. De linkbuilding rondom je website bepaalt hoe populair je website is. Dit speelt een grote rol in de ranking van je website in de zoekresultaten.

Weten wat Internetbureau Max voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie