Wat is zoekmachine marketing?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Wat betekent zoekmachine marketing:

Zoekmachine marketing (ook wel SEM genoemd) is het beter vindbaar maken van webpagina’s bij zoekmachines. Als je website hoog scoort in zoekmachines, krijg je meer bezoekers naar je website en krijgt je bedrijf meer bekendheid. Zoekmachine marketing kan verdeeld worden in zoekmachine-optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

Wat is zoekmachine-optimalisatie?

Zoekmachine-optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is het optimaliseren van je website. Een goed geoptimaliseerde website scoort beter in de niet-betaalde zoekresultaten van een zoekmachine. De niet-betaalde zoekresultaten worden ook wel organische of natuurlijke zoekresultaten genoemd.

Internetbureau Max heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van je website bij je doelgroep. Wij leggen graag uit hoe wij je website beter vindbaar maken.

Wat is zoekmachine adverteren?

Google PartnerEen betaalde vorm van zoekmachine marketing is Zoekmachine adverteren (ook wel SEA genoemd). SEA is het adverteren naast en boven de natuurlijke zoekresultaten in een zoekmachine. Door middel van een veilingsysteem kun je bieden op zoektermen. Wil je hoog scoren in de zoekmachines tussen deze gesponsorde advertenties? Dan moeten je advertenties kwalitatief goed zijn en zul je per klik moeten betalen. De bekendste aanbieder van advertenties in Nederland is Google AdWords.
Als je als internet marketing bureau aan bepaalde eisen voldoet, kun je Google Partner worden. Omdat Internetbureau Max aan deze kwaliteitseisen voldoet zijn wij ook Google Partner.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie