WordPress update: Pepper 4.6

Wouter Dragt
Geplaatst op 12 september 2016

WordPress beschikt weer over een nieuwe update die een aantal leuke mogelijkheden met zich meebrengt. Net als de vorige versie is deze update ook weer opgedragen aan een Jazz muzikant/componist genaamd Pepper Adams.


Thema’s en plugins centraal
Een belangrijk onderdeel van de update is de mogelijkheid om thema’s en plugins vanuit één locatie te beheren. Nieuwe of bestaande plugins en thema’s verwijderen, updaten of toevoegen kan nu vanaf één plek. WordPress gebruikers van de websites die wij ontwikkelen zullen hier over het algemeen geen omkijken naar hebben omdat wij ervoor zorgen dat WordPress, thema’s en plugins up-to-date zijn en de juiste aandacht krijgen. Deze toevoeging zal dus voor ontwikkelaars misschien minder interessant ogen maar wij vinden het mooi om te zien dat gebruikelijke processen steeds verder gestroomlijnd worden en aandacht krijgen.

Link controle
Een interessante toevoeging is de controle op links die worden ingevoerd via de WordPress editor in je content. Is een link niet correct verschijnt deze in het rood in de editor zodat je weet dat de link niet correct is controle vereist.

WordPress update Pepper 4.6 link controle
Hoewel deze toevoeging mooi is raden wij altijd aan om een link zelf te controleren. Verkeerde of 404 pagina’s worden namelijk niet geconstateerd.

Lokaal opslaan browser
Tijdens het creëren van content slaat WordPress al geruime tijd automatisch op maar het kan natuurlijk gebeuren dat je internet verbinding even weg valt. Gebeurt dit tijdens het publiceren of opslaan van je content dan is dit vervelend want voorheen was je dan een deel van je content kwijt. Gelukkig is dit vanaf nu verleden tijd, want WordPress slaat informatie automatisch op in je browser zodra er tijdelijk geen verbinding met internet is. Heel handig en bij het herstellen van je verbinding krijg je een melding en kun je al je content ophalen die tijdelijk lokaal in je browser is opgeslagen.

WordPress update Pepper 4.6 bericht bewerken

Deze melding kreeg ik te zien toen ik mijn verbinding hersteld had en de pagina opnieuw geladen had. Vervolgens verscheen mijn verloren informatie weer op het scherm.

Onder de motorkap
Zoals gebruikelijk zijn er bij deze update ook weer de nodige wijzigingen aangebracht onder de motorkap zodat WordPress nog sneller en gestroomlijnder opereert.

Blijf op de hoogte!

Wouter Dragt

Als professioneel designer denkt Wouter altijd net een beetje anders om zo tot een verrassend resultaat te komen. De ultieme gebruikerservaring staat bij hem altijd hoog in het vaandel. Daarom gaan zijn blogs over beleving en verleiding van de websitebezoeker.

Meer over Wouter