WordPress update: 4.5 “Coleman”

Wouter Dragt
Geplaatst op 24 mei 2016

WordPress gebruikers kunnen weer profiteren van de nieuwe WordPress update 4.5 genaamd “Coleman” ter ere van saxophonist Hawkins Coleman. Deze WordPress update voegt een aantal handige vernieuwingen aan de tekst editor toe maar daarnaast ook nog wat handigheden in publiceren van content.

Inline linken

Het toevoegen of aanpassen van een link gaat nu nog gemakkelijker door de handige automatisch aanvullen. Hierdoor zie je tijdens het typen bestaande pagina’s en berichten of plaats je gemakkelijk een externe link.

Wordpress 4.5 coleman


Opmaak snelcodes

Voor wie snel wil doortypen en toch tekst wil opmaken kan dit door gebruik te maken van de nieuwe opmaak snelcodes. Zo vormen 3 mintekens (- – -) op een afzonderlijke regel een lijn en worden opsommingen automatisch aangemaakt door een zin te beginnen met een minteken (-).

Daarnaast is het natuurlijk al geruime tijd mogelijk om door middel van snel toetsen, bijvoorbeeld CTRL+B tekst dik gedrukt te maken. Hiervoor gelden de gebruikelijke sneltoets combinaties.

WordPress shortcodes

Voorbeeld weergave voor desktop, tablet en mobiel

Het is nu mogelijk om te zien hoe je website en content er uit ziet op desktop, tablet en mobiel met een druk op de knop in de browser. In de Customizer zitten rechtsonder drie knoppen waarmee gewisseld kan worden tussen de verschillende weergaven.

WordPress weergave opties

In werking ziet het er als volgt uit:

WordPress 4.5 coleman

Technische verbeteringen

Naast deze mooie vernieuwingen zijn er natuurlijk ook weer een hoop verbeteringen onder de motorkap van WordPress. Één van de mooiste in onze ogen is de verbeterde compressie op afbeeldingen. Hierdoor laden afbeeldingen 50% sneller zonder in te boete aan kwaliteit.

Blijf op de hoogte!

Wouter Dragt

Als professioneel designer denkt Wouter altijd net een beetje anders om zo tot een verrassend resultaat te komen. De ultieme gebruikerservaring staat bij hem altijd hoog in het vaandel. Daarom gaan zijn blogs over beleving en verleiding van de websitebezoeker.

Meer over Wouter