Wat is White Hat SEO?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis White Hat SEO:

Bij White hat Search Engine Optimization (SEO) gaat het om het legaal optimaliseren van je websites voor de zoekmachines. Er worden enkel SEO technieken toegepast volgens de richtlijnen van een zoekmachine, zoals het schrijven van goede, unieke content op de website.

Richtlijnen zoekmachines

Het is belangrijk om je te houden aan de richtlijnen van de zoekmachines. Het uithalen van trucs kon vroeger zorgen voor topposities in de zoekmachines. Vandaag de dag zijn er nog wel trucs die werken, maar dit is altijd maar van korte duur. Wil je resultaten boeken op langere termijn, pas dan alleen White hat SEO technieken toe op je site. Bij het gebruik van White Hat SEO zal er, in tegenstelling tot Black Hat SEO, geen risico worden gelopen op een afstraffing van de zoekmachines.

De suggestie voor het toevoegen van de term White Hat SEO komt van @Tweepixels. Hartelijk dank voor hiervoor! Mis je ook een term? Of heb je een andere vraag? Stuur ons dan een bericht!

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie