Wat is een website scan?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis website scan:

Op voorhand is het lastig om vertellen welke opties rendabel zijn om je internet marketing mee te verbeteren. Daarom is het slim om een Website Scan uit te laten voeren om dit te onderzoeken.

Analyse van de website

De basis voor de Website Scan zijn websitestatistieken. Zonder websitestatistieken kan het gedrag van de online bezoekers niet geanalyseerd worden. Heb je nog geen uitgebreid meetprogramma, zoals Google Analytics? Wij zorgen voor de implementatie en de inrichting van Google Analytics. Tevens activeren wij Google Webmastertools. Dit is een tool waarmee we veel informatie kunnen verzamelen over de technische prestaties van je website.

Website scan Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Aan de hand van de website en de websitestatistieken analyseren wij in hoeverre het interessant is om te investeren in zoekmachine-optimalisatie. Je krijgt inzicht in hoeverre je website wordt ‘gelezen’ door zoekmachinerobots. Dit wordt indexatie genoemd. Tevens wordt bekeken in hoeverre de webteksten worden benut om de vindbaarheid te vergroten. Tot slot speelt de populariteitsfactor een grote rol als het gaat om de positie in de zoekresultaten.

Website scan Zoekmachine-adverteren (SEA)

Zoals hiervoor besproken is het optimaliseren van je website belangrijk om beter gevonden te worden in de zoekmachine. Er zijn echter meer mogelijkheden om je doelgroep online te benaderen. Bij dit onderdeel bekijken we in hoeverre het inzetten van zoekmachine-adverteren rendabel is voor je website. Zo kijken we onder andere naar de mogelijkheden van Google AdWords:

  • Is het interessant voor je bedrijf om met tekstadvertenties in de zoekmachine te adverteren?
  • Krijg je te maken met veel concurrentie als je met Google AdWords gaat adverteren?
  • Welk budget zou je beschikbaar moeten stellen om een campagne te starten?

Social media

Social media wordt steeds belangrijker. Door middel van social media kan je bedrijf zich profileren bij je doelgroep. De mening van al die netwerken wordt steeds belangrijker. Ook Google toont steeds vaker social media updates in de zoekresultaten. Onze Website Scan zal inzichtelijk maken welke Social media netwerken voor jouw bedrijf interessant zijn.

Prioriteitenlijst

De conclusie van de Website Scan resulteert in een prioriteitenlijst. Welke investering levert voor jouw bedrijf het meeste resultaat op? Wij zullen alle mogelijke verbeteringen van de internet marketing een prioriteit meegeven. Die prioriteit baseren wij op jouw wensen en budget. Zo krijgt je inzicht in welke investeringen het eerste gedaan moeten worden.

Interesse in de Website Scan van Internetbureau Max? Neem contact op!

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie