Webshops bouw je met WordPress WooCommerce

Geertje Zwarts
Geplaatst op 12 december 2014

Stel je wilt een nieuwe webshop beginnen. Dan zijn er verschillende Content Management Systemen die je daarmee kunnen helpen. Maar veel mensen weten niet dat WordPress een van die systemen is. Voor WordPress is namelijk de WooCommerce plugin ontwikkeld. Hiermee bouw je eenvoudig een mooie webshop dat draait op WordPress.

Producten beschrijven zoals jij dat wilt

Met de WooCommerce plugin pas je makkelijk informatie over je producten aan. Hiermee heb je vele mogelijkheden:

  • Een omschrijving (goed voor zoekmachine optimalisatie)
  • Kenmerken van het product (kleur, grootte, ect.)
  • Beoordelingen van klanten
  • Prijs, korting en periode waarin de korting geldig is.
  • Gerelateerde producten
  • Categorieën

Sommige webshops willen specifieke informatie bij hun producten laten zien. Zo wilde Stadsakkers dat bij hun producten ook een recept voor dat product zichtbaar werd. Met WooCommerce hebben wij een functie in de backend toegevoegd, waarmee zij recepten (een ander onderdeel van hun website) kunnen koppelen aan hun producten.

Andere mogelijkheden met WooCommerce

Jij als webshopeigenaar wil natuurlijk goed op de hoogte blijven van bestellingen. Deze zijn eenvoudig in te zien in de backend van WordPress. Daarbij zie je gelijk de status van deze bestellingen, zodat je snel ziet welke bestellingen nog afgehandeld moeten worden.

Ook kun je eenvoudig rapporten opvragen van het verkoop binnen je webshop. Uiteraard is dit ook in te zien via Google Analytics, maar soms wil je even snel iets opzoeken, terwijl je aan je website werkt. Met WooCommerce raadpleeg je eenvoudig deze informatie.

Ook kun je verschillende methodes voor betalen instellen. Helaas is iDeal niet standaard onderdeel van WooCommerce (het blijft immers een Amerikaanse plug-in), maar er zijn genoeg geschikte plug-ins beschikbaar om dit toe te voegen. Mollie is zo’n plug-in; met deze plug-in wordt ook iDeal toegevoegd aan je webshop.

Als iemand een bestelling plaatst, wil deze persoon vaak op de hoogte zijn van zijn bestelstatus. Daarom geeft WooCommerce de mogelijkheid om in te loggen als gebruiker. Op deze manier kun je eenvoudig zien of je bestelling al is opgestuurd.

Kies WordPress en WooCommerce voor Webshops

Het grote voordeel van WooCommerce is dat de plug-in gratis verkrijgbaar is. Daarnaast krijgt deze plug-in regelmatig een update en kun je de plug-in eenvoudig uitbreiden naar hoe je hem zelf wilt hebben. En heb je al een WordPress website, dan hoef je niet een volledig nieuwe website te (laten) maken om webshopelementen toe te voegen.

Ook voor volledig nieuwe webshops is WooCommerce ideaal. WooCommerce geeft je een volledige webshop met de voordelen van WordPress.

Blijf op de hoogte!

Geertje Zwarts

Een veelzijdig internet specialist, zo zou je Geertje kunnen typeren. Vanuit haar technische achtergrond blogt ze veel over content marketing en vernuftige technieken.

Meer over Geertje