fbpx

Wat is HTTPS?

Betekenis HTTPS: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver).

Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet. De kosten voor dit certificaat variëren afhankelijk van het benodigde type certificaat (single, multi-domain of wildcart). Door gebruik van HTTPS worden gegevens die verstuurd worden versleuteld, waardoor deze gegevens zijn beveiligd.

Wanneer gebruik je HTTPS?

Alle sites waarbij gegevens worden verstuurd zouden gebruik moeten maken van HTTPS om te zorgen dat deze gegevensuitwisseling beveiligd is. Denk aan internetbankieren, mail of het afrekenen in een shop. Via een beveiligde verbinding wordt online bankieren of het veilig aankopen doen op webwinkels gewaarborgd.

Hoe herken je een beveiligde verbinding?

De URL begint met https://. Aan de rechterkant (boven of onderin de browsers) wordt er een afbeelding getoond van een hangslotje. De allernieuwste EV SSL Certificaten laten een witte, rode of groene adresbalk zien. Waarbij rood staat voor verlopen, ongeldig of andere fout in het SSL Certificaat. Hierdoor is het voor een gebruiker direct te zien of de site nog gebruik maakt van een geldig certificaat en dus nog beveiligd is.

Blijf op de hoogte!