Wat is Google Partners?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 22 november 2013

Betekenis Google Partners:

Google Partners is de naam van het programma dat Google heeft opgezet voor bureaus en online marketing professionals zoals Vindkracht 9. Vóór november 2013 was de naam van dit programma Google Engage.

Google Engage

oude adwords certified partner badgeHet Google Engage programma was bedoeld om Google AdWords en andere Google producten onder de knie te krijgen. Met het bijbehorende Google Certified Partner programma kon je de Google Certified Partner status behalen als je bepaalde examens met succes had afgelegd. Je mocht dan de Google AdWords Certified Partner Badge gebruiken om te laten zien dat je aan de vereisten van het programma voldeed.

Op 13 november 2013 is Google Engage en het Google Certification Programma vervangen door de nieuwe naam: Google Partners.

Voor wie is Google Partners?

Het Google Partners programma is bedoeld voor bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachinemarketing (SEM), websiteontwikkeling, online adverteren en algemene marketing.

Door lid te worden van Google Partners kom je in aanmerking voor promotieaanbiedingen van Google AdWords. Daarnaast krijg je rechtstreeks van Google waardevolle informatie over de branche, nieuwe marketing insights en case studies. Ook kun je als één van de eersten nieuwe producten en functies testen. Pas als je ook gecertificeerd wordt door Google mag je jezelf Google Partner noemen en mag je de Google Partner Badge gebruiken.

Voorwaarden Google Partner badge

Om een Google Partner badge te behalen moet je aan de volgende vereisten voldoen:

Certificeringen

Google Partner Badge Vindkracht 9

Internetbureau Max is Google Partner

Ten minste één werknemer moet minstens 2 van de volgende AdWords examens behaald hebben:

  • Basisbeginselen van adverteren
  • Advanced Search-examen
  • Advanced Display-examen

Uitgaven

Daarnaast moet een bureau in de afgelopen 90 dagen minsten € 10.000 euro hebben gespendeerd.

Prestatie index

Nieuw is de Prestatie-index. Hier worden de algehele AdWords prestaties en klantenondersteuning gemeten die een bedrijf aan zijn klanten levert. De bureaus die echte kwaliteit leveren worden daarvoor beloond. De prestatie-index van Google is een kwalitieitsscore. Er wordt kwalitatief bekeken hoe goed een bedrijf is in het managen van AdWords accounts.

Alleen als je aan alle bovenstaande criteria voldoet, krijg je de Google Partner Badge.

Tip: Wil je Google AdWords uitbesteden? Maak gebruik van Google Partner Search!

Google Partner Search

Google Partner SearchAls je op zoek bent naar een gecertificeerde Google Partner kun je gebruik maken van de Google Partner Search. Alleen bureaus met een Google Partner badge worden weergegeven in de Partner Search Engine. Zo weet je zeker dat je een bedrijf inschakelt dat verstand van zaken heeft en actief de Google AdWords campagnes optimaliseert.
Om een gecertificeerde Google Partner te vinden ga je naar https://www.google.com/partners/ en klik je op Partner zoeken. Je kunt ook je locatie invullen zodat je alleen gecertificeerde Google Partners in de buurt vindt.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie