Waarom moet je je WordPress website en plugins (laten) updaten?

Sander Steffann
Geplaatst op 27 juni 2017

Eindelijk heb je een WordPress-website gebouwd of laten bouwen die volledig voldoet aan jouw wensen. Ineens krijg je bij het inloggen een melding dat er een nieuwe update van WordPress beschikbaar is. WordPress adviseert je deze update uit te voeren. Maar waarom eigenlijk? We zetten een aantal belangrijke redenen voor je op een rij.

Nieuwe ontwikkelingen bij update van WordPress

Het mooie van WordPress is dat dit open-source CMS miljoenen gebruikers heeft. Onder hen zijn heel veel ontwikkelaars. Zij bedenken continu nieuwe functionaliteiten die ten gunste komen van WordPress en die WordPress graag benut. Zodra je de update uitvoert zullen de nieuwe functionaliteiten vanzelf worden geïnstalleerd. WordPress denkt immers dat de toegevoegde functionaliteiten je van pas kunnen komen.

Hoe goed de bescherming van WordPress ook is; met een zwak wachtwoord blijft je website altijd kwetsbaar

Beveiliging

Misschien wel de belangrijkste reden om je WordPress website altijd te updaten is vanwege de beveiliging. WordPress is het meest gebruikte open-source CMS ter wereld. Die populariteit wordt niet door iedereen gewaardeerd en wordt dan ook regelmatig aangevallen door kwaadwillenden. Door goed te monitoren worden lekken continu en in hoog tempo door WordPress gedicht en daarmee de beveiliging opnieuw aangescherpt. Zo worden de kwaadwillenden buiten de deur gehouden.

Hoe goed WordPress dit overigens ook probeert te doen, als je zelf een zwak wachtwoord hebt of vage plugins installeert, kan het soms lastig worden om je website goed te beschermen tegen de boze buitenwacht.

Betere of nieuwe plugins

Ineens functioneert een door jou geïnstalleerde plugin niet meer. Dat kan mogelijk komen doordat je een algemene update hebt gedaan van WordPress. Die update verwacht mogelijk van jouw plugin ook een optimalisatie. Wellicht is de plugin zwak, waardoor de algemene update jouw plugin niet meer accepteert. Bij een goede developer van plugins volgt dan vaak al snel een update. Met een eenvoudige installatie van de update, heb je je plugin weer snel draaiend.

Snelheid

Belangrijk voor de klantbeleving is de snelheid van je site. Bezoekers willen snel over de informatie kunnen beschikken die jij op jouw website aanbiedt. En jij wil dat je website goed gevonden blijft in Google. Een update van WordPress biedt vaak uitkomst. Bij een update worden vaak optimalisaties doorgevoerd voor het "opschonen van de olie onder de motorkap”. Vaak kleine bugs die worden opgelost en andere verbeteringen die je zo op het oog niet ziet. Na zo'n update werkt je site een stuk beter. 

Wij regelen het voor je

WordPress is een gebruiksvriendelijk open source CMS waarvoor vele plug-ins beschikbaar zijn. Om zowel het CMS als de plug-ins up-to-date te houden, weet je naar aanleiding van deze blog dat er regelmatig onderhoud moet worden uitgevoerd. Zoals upgrades, verbeteren van de snelheid van de website (performance) en veiligheidsissues. Managed WordPress is een service van Internetbureau Max die al deze technische achtergrondzaken voor je regelt. Bij problemen kan je met onze Managed WordPress-service altijd rekenen op de support en expertise van Max.

Wil je meer weten over veilige websites en onze Managed WordPress service? Of geen omkijken meer hebben naar het  technisch onderhoud van jouw website? Neem dan gerust contact met mij op.

Blijf op de hoogte!