Waarom wij van WordPress houden

Rutger Hokke
Geplaatst op 23 maart 2017

We love WordPress! Zo, onze liefdesverklaring voor het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld is eruit. En dan te bedenken dat het meteen liefde op het eerste gezicht was.

Nu, jaren laten, gaan Internetbureau Max en WordPress nog altijd hand in hand. Inmiddels zijn we zo met WordPress verweven dat we alle geheimen van dit CMS kennen. Daarom willen we niet meer anders. Doen we niets meer anders.

We geven je een aantal redenen waarom wij vinden dat WordPress dan ook voor jou de ideale partner is voor jouw online communicatie.

Gebruiksvriendelijk

Als internetbureau vinden we dat jouw website altijd moet voldoen aan het gemak van de eindgebruiker. Hij moet zijn websitebezoek écht ervaren als een meerwaarde. Die meerwaarde ontstaat o.a. door een sterk design en het realiseren van goede content.

De gebruiksvriendelijkheid van WordPress maakt het plaatsen en beheren van content zeer eenvoudig. In no-time staat een nieuwsbericht online, kan een foto worden gewijzigd of kan een product of dienst worden toegevoegd. Best simpel dus.

Open source

WordPress is een open source CMS. Dat betekent dat ontwikkelaars over de hele wereld de mogelijkheid hebben om deze meest gebruikte CMS door te ontwikkelen naar een hoger plan. Het kan immers altijd beter.

Inmiddels is er een ware community van gedreven ontwikkelaars ontstaan die elkaar inspireren en uitdagen om WordPress continu te optimaliseren. Uit die ontwikkelingen en samenwerkingen ontstaan vaak mooie upgrades en handige plugins die veelal gratis te gebruiken zijn en een meerwaarde kunnen bieden aan de websites die wij bouwen.

Marktleider

Ruim 27% van alle websites wereldwijd zijn gebouwd in het CMS van WordPress. Op de CMS-markt betekent dat een marktaandeel van bijna 59%. Daarmee is WordPress marktleider. Joomla volgt met 7% op ruime afstand, evenals Drupal met 4,7%. Deze cijfers bevestigen dat het gebruiksvriendelijke dit open source CMS-systeem door veel gebruikers en ontwikkelaars is omarmd.

WordPress

Elegante techniek

De techniek van WordPress zit dusdanig in elkaar dat het eenvoudig wordt om de structuur van je website naar eigen smaak in te richten. En met een goede structuur maak je al vrienden met Google. Als je vervolgens jouw website vult met sterk en relevant zoekmachine/SEO-proof content, kan Google bijna niet meer om je heen. Om zeker te zijn of je website helemaal voldoet aan de wensen van Google, kun je met handige plugins jouw website tot in de puntjes optimaliseren.

Eindeloos uit te breiden

Het internet is continu in ontwikkeling. Zodra de techniek of een gebruikersbehoefte verandert, wordt de wereldwijde WordPress community uitgedaagd om hiervoor innovatie oplossingen te bedenken. En met succes. Dagelijks komen er tal van handige plugins bij. Zo kun je je website eindeloos uitbreiden en aanpassen aan de eisen die het internet steeds weer van je website verlangt. Met die proactieve ontwikkelingen maakt WordPress zijn status als marktleider steeds weer waar.

WordPress multisite

WordPress is een ideaal CMS-systeem voor het uitrollen van een multisite. Simpel gezegd kun je met een multisite meerdere subsites lanceren, die je vervolgens vanuit één beheeromgeving kunt beheren. Handig als je bijvoorbeeld een organisatie hebt met verschillende vestigingen of afdelingen. De mogelijkheden zijn oneindig. Zo kun je alles uitrollen conform één format, maar is het ook mogelijk om elke subsite volledig naar eigen smaak in te richten. Een multisite staat vrij snel met één installatie en is daardoor goedkoper dan het steeds weer ontwikkelen van nieuwe sites.

 

Blijf op de hoogte!

Rutger Hokke

Rutger staat altijd klaar om mee te denken voor een oplossing voor al je technische issues. Voor een interactieve kaart of een koppeling met een extern systeem ben je bij hem aan het juiste adres. Hij schrijft dan ook over internettechnieken die het leven mooier maken.

Meer over Rutger