Waarom kiezen voor WordPress Websites?

Geertje Zwarts
Geplaatst op 14 november 2014

WordPress logoAls wij bij Internetbureau Max een website bouwen, gebruiken wij WordPress. Wij geloven in de kracht van dit Content Management Systeem en hebben dan ook genoeg ervaring opgebouwd met dit systeem om mooie websites te realiseren. Maar wat is WordPress precies en waarom geloven wij dat dit CMS de beste keuze is? In dit artikel ga ik hier dieper op in.

Wat is WordPress?

De tijd dat je diepgaande kennis van HTML en CSS nodig had voor je website is voorbij.Tegenwoordig zijn er genoeg Content Management Systemen die je helpen met het vormgeven en invullen van je website. WordPress is zo’n systeem. WordPress is ontworpen met de gebruiker in het achterhoofd. Daarom is het systeem zo ontworpen dat iedereen makkelijk overweg kan met WordPress: de backend is overzichtelijk en nieuwe berichten en pagina’s kunnen eenvoudig toegevoegd worden.

Daarnaast zijn WordPress websites Google-vriendelijk: het systeem is zo ontworpen dat het automatisch rekening houdt met de eisen van Google. Hierdoor ranken deze websites hoger in zoekmachines zoals Google. Dit is voor jou weer fijn, want hierdoor vindt je doelgroep sneller je website.

Gratis WordPress websites en WordPress Hosten

Er is een verschil tussen betaalde WordPress websites en gratis WordPress websites. Het verschil zit hem in de hosting van de websites. WordPress biedt op WordPress.com de mogelijkheid om gratis een website aan te maken. Een goede manier voor beginnende bloggers, of bijvoorbeeld schoolopdrachten. Dit betekent wel dat het een subdomein is van WordPress.com: je domeinurl zal altijd “.wordpress.com” zijn.

Het alternatief is WordPress op je eigen domein laten draaien. Hier moet je wel echter een partij hebben die de hosting van je website regelt. Het voordeel is dat je dan volledige vrijheid hebt over je domein-url. Daarnaast krijg je meer mogelijkheden dan met gratis versie van WordPress, zoals plugins, maar bijvoorbeeld ook een zelf vormgegeven lay-out en eigen e-mailadressen, Deze vorm van WordPress is dan ook meer geschikt voor mensen die een professionele website willen, zoals bedrijven. Ook voor mensen die specifieke functies willen gebruiken op hun website zijn hiermee gebaat.

WordPress: de keuze is aan de gebruiker

WordPress biedt iedereen de mogelijkheid om op eenvoudige wijze zijn of haar website te creëren en te onderhouden, van bedrijf tot beginnend blogger, tot organisatie die meerdere soortgelijke websites willen hebben, door middel van WordPress Multisites.

Daarnaast richt de WordPress community zich op het steeds verder ontwikkelen van dit systeem. Zo verschijnen er regelmatig nieuwe toepassingen voor WordPress. Bij Internetbureau Max ontwikkelen we deze toepassingen in MaxLab, samen met onze klanten.
Wanneer je kiest voor WordPress, kies je voor een CMS dat de gebruiker makkelijk in staat stelt om zijn of haar website te onderhouden.

Blijf op de hoogte!