De vindbaarheid van je website verbeteren

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Internet marketing is de marketing voor producten of diensten via internet. De kern van internet marketing is het bereiken en overtuigen van je doelgroep om het product of de dienst te kopen. De eerste stap hierin is, dat je website door je doelgroep goed gevonden wordt. Hiervoor is het belangrijk om de vindbaarheid van je website te verbeteren.

Vindbaar in Google

Je website kan er nog zo mooi uitzien, als er geen bezoekers op je site komen, heb je daar weinig aan. Bezoekers kunnen op verschillende manieren je website bereiken. Via linkjes op andere websites, via mond tot mond reclame of via betaalde advertenties (SEA). Echter, de meeste bezoekers zullen via de zoekmachine Google je website vinden. Het is daarom essentieel dat je website goed vindbaar is in Google.

Vindbaarheid verbeteren

Hoe vaak kijk jij op de tweede pagina van de zoekmachine resultaten? Waarschijnlijk erg weinig. Wist je dat zelfs de zoekresultaten op de eerste pagina vaak niet allemaal worden bekeken? De bovenste zoekresultaten worden het meest bekeken en daar wordt ook het meeste op geklikt. Als je meer bezoekers op je website wilt, moet je de vindbaarheid van de website verbeteren. Want hoe hoger je positie, hoe meer bezoekers. De vindbaarheid van je website verbeter je met zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Hogere positie in Google

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de positie van je website in Google. Google gebruikt hier complexe methodes voor, die ook nog eens regelmatig worden aangepast. Zoekmachine-optimalisatie is dan ook geen eenmalige taak, maar dient constant bijgehouden te worden.

Internetbureau Max heeft zich gespecialiseerd in het verbeteren van de vindbaarheid van websites. Wil je ook met je website beter gevonden worden in Google? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie