Stagiaires over hun stage bij Internetbureau Max

Bij Internetbureau Max hebben we hele gave stageplaatsen voor creatieve talenten op HBO-niveau. Wij ontwerpen, realiseren en optimaliseren (mobiele) websites, webapplicaties of interactieve kaarten. Dat doen wij vanuit Apeldoorn voor klanten in heel Nederland. Internet is ons medium en WordPress ons platform. Onze werksfeer is professioneel, resultaatgericht en no-nonsense. Dat beaamt Emma Uitdenbogaard (stagiair) en voormalig stagiair Martin Bij de Vaate. Martin heeft na zijn stageperiode een parttime job aangeboden gekregen en aangenomen. Zij vertellen graag meer over hun stage bij Internetbureau Max.

Ruimte voor ontwikkeling

“Alles is echt aan deze organisatie. De aanwezige kennis van WordPress is buitengewoon, zó indrukwekkend leerzaam. Ik dacht dat WordPress vrij simpel was, maar daar had ik mij een beetje op verkeken. Vooral in het begin was het best ingewikkeld”, aldus Martin die zijn stage als webdeveloper bij Internetbureau Max liep. “Gelukkig kreeg ik de nodige tijd en ruimte om mijzelf hierin te ontwikkelen.”

Je bent hier als stagiair echt onderdeel van het team. Het maakt niet uit wie je bent, ze gaan hier uit van jouw talent.

- Martin Bij de Vaate

Veel afwisseling

Ook de meer ingetogen Emma voelde zich thuis tijdens haar stage webdesign bij Internetbureau Max. “Ik zocht vooral naar een plek waar ik als webdesigner veel afwisseling zou ervaren. Die kans is het grootst bij een niet al te grote organisatie. Bij Internetbureau Max kreeg ik de kans om te werken aan allerlei grote en kleine projecten.”

Volop aandacht en uitleg

“Dat vind ik echt cool hier”, valt Martin bij. “Je bent hier als stagiair echt onderdeel van het team. Het maakt niet uit wie je bent, ze gaan hier uit van jouw talent. Er is volop aandacht voor je. Iedereen staat open voor je vragen. Dat neemt een soort druk weg, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt de ruimte krijgt om dingen goed te doen.”

Eigen projecten met eigen verantwoordelijkheid

Net als Martin voelt Emma diezelfde ruimte: “Je wordt ingezet op basis van het talent dat je meebrengt. Daarbij krijg je veel eigen verantwoordelijkheid. Zo word je vaak eigenaar van je eigen project. Tijdens mijn projecten heb ik ook heel veel gecommuniceerd met klanten. Dat vond ik erg leuk en leerzaam. Je voelt je dan echt nuttig in alles wat je doet.”

Trots op resultaat

Als we Emma vragen naar een project waar ze trotse ‘eigenaar’ van is geweest, noemt ze een A/B-test voor één van de klanten van Internetbureau Max. “Ik heb een aantal designs gemaakt, die ik vervolgens echt live mocht testen. Daarna ben ik alles gaan meten en analyseren en heb ik die resultaten met de klant besproken. Het beste design wordt nu ook daadwerkelijk online gebruikt”.

Je krijgt veel verantwoordelijkheid. Je wordt eigenaar van je eigen project.

- Emma Uitdenbogaard

Elke dag een uitdaging

Martin kreeg tijdens zijn stage als webdeveloper een pittig beveiligingsvraagstuk. “Ik mocht een frontendweergave ontwikkelen op een bestaande api. Developers begrijpen ongetwijfeld wat zo’n opdracht inhoudt. Het komt er simpel gezegd op neer dat ik een nieuwe tool mocht ontwikkelen die het mogelijk maakt om gevoelige data extreem goed te beschermen. Tegelijkertijd moest het mogelijk zijn dat bevoegde personen die data toch veilig moeten kunnen inzien. Echt cool als dat dan lukt”

HBO-waardige opdrachten

Martin geeft meteen aan dat dit complexe vraagstuk wel nodig was om te voldoen aan de HBO-eisen van zijn onderwijsinstelling. Dat geldt ook voor Emma. “Dat vond ik eigenlijk meteen het mooiste van Internetbureau Max. Het is hier allemaal heel erg open. Alles is bespreekbaar. Dus ook de HBO-opdrachten die we moeten doen. Je kunt hier met de stagebegeleiders echt cases ontwikkelen die voldoen aan alle HBO-eisen.”

Zakelijk wanneer nodig, informeel wanneer kan

“Dat is inderdaad ook wat mij meteen opviel. Ik was op zoek naar een internetbureau in de omgeving van Apeldoorn. Al snel vond ik Internetbureau Max. Vanaf de eerste mail tot mijn laatste gesprek over mijn eindbeoordeling voelde ik een hele prettige vibe bij deze organisatie. Je hebt er een grote open ruimte, het straalt dynamiek uit en tegelijkertijd is er veel ruimte voor gezelligheid. Zowel op als na het werk. Je merkt het ook steeds weer in de gesprekken. Alles is informeel en waar nodig zakelijk”, aldus Martin.

Als we onze stagiaires vragen hoe ze hun stage bij Internetbureau Max in één woord zouden beschrijven, is Emma stellig: “Dynamisch!” Martin heeft beduidend meer moeite om zijn stage in één woord samen te vatten: “Ik omschrijf het als een open, flexibel, gedreven WordPress-Internetbureau! Schrijf dat maar op!”

Martin is inmiddels part-time in dienst als webdeveloper bij Internetbureau Max. De rest van zijn tijd studeert hij nog. Emma vond haar stage zo leuk dat ze ook haar tweede stage bij Internetbureau Max loopt. Wil je ook stage lopen bij Internetbureau Max? Bekijk dan ons stage-aanbod en reageer snel.

Blijf op de hoogte!