Wat is een SERP?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis SERP:

SERP staat voor Search Engine Results Page, in het Nederlands spreekt men wel van “zoekmachine resultaat pagina”. Het is de pagina die een zoekmachine toont wanneer er een zoekopdracht is ingegeven. De zoekmachine streeft er naar om de SERP zo relevant mogelijk te maken gebaseerd op de zoekopdracht.

De hoogste positie in de SERP wil dus zeggen dat jouw pagina of website als eerste resultaat getoond wordt in de zoekmachine.

Waar bestaat de SERP uit?

De zoekmachine resultaat pagina is opgebouwd uit:

  1. Betaalde resultaten (advertenties – SEA)
  2. Gratis resultaten (organisch – SEO)

De betaalde resultaten staan altijd boven de organische resultaten.

Je kunt dus hoger in de pagina ranking van de SERP komen te staan door te adverteren via Google Ads. Hiervoor zet je in op goede zoekwoorden en betaal je alleen als er door de bezoeker wordt doorgeklikt. Het effect hiervan zul je snel merken.

Maar ook zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website is iets wat je op kunt pakken. Hierbij streef je naar een groter bereik door in de content op je website de juiste zoekwoorden te gebruiken met de daarbij passende URL. Dit is gratis maar het effect hiervan zul je pas op de lange termijn zien. SEO is van de lange adem maar onderschat het belang ervan niet.

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen hoger in de SERP te komen? Neem dan contact op.

Neem contact op

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie