Wat is SEA?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis SEA:

SEA staat voor (Search Engine Advertising), hiermee wordt het betaald adverteren in de zoekmachine bedoeld. Door te adverteren op internet kun je je zeer specifiek op een bepaalde doelgroep richten. Je kunt bijvoorbeeld adverteren op themawebsites met behulp van een banner. Het verschil met SEO is dat je voor SEA betaalt voor het tonen van jouw website in de zoekresultaten.

Adverteren in zoekmachines (SEA)

adwords_advertentie_vindkracht_9

Over de hele wereld gebruiken mensen verschillende zoekmachines voor zoekopdrachten. In Nederland worden zoekmachines zoals Bing, Yahoo, Zoeken.nl en Vinden.nl gebruikt. Google is in dit land echter de absolute marktleider, met een marktaandeel van 95%.

In een zoekmachine zijn standaard plekken gereserveerd voor advertenties. Je kunt adverteren aan de bovenkant of aan de zijkant van een zoekmachine. Je hebt de keuze uit tekstadvertenties, beeldadvertenties en zelfs video-advertenties. In Nederland wordt in zoekmachines vrijwel alleen met tekstadvertenties geadverteerd.

Adverteren met Google AdWords

Google Partner

De zoekmachine van Google maakt gebruik van een eigen advertentiesysteem; Google AdWords. Door middel van een veilingsysteem kun je bieden op de betaalde advertentieplekken in de zoekmachine van Google. Het bieden gaat op basis van zoektermen en/of zoekwoorden. Naast de hoogte van het bod, kijkt Google ook naar de kwaliteit van een advertentie. Je kunt dus kosten besparen door je advertenties te optimaliseren!

Internetbureau Max legt de zoekwoorden vast die jouw doelgroep gebruikt. Zo kan bij zoekwoorden waar je website niet gevonden wordt, jouw advertentie toch in de zoekresultaten verschijnen. Wij optimaliseren de AdWords campagne continue met maximaal rendement als resultaat.

Wil je ook starten met SEA? Neem dan contact met ons op! Je ontvangt van ons maandelijks een rapportage over onder andere het bereik van je advertenties, het aantal bezoekers en de kosten per lead.

Jouw doel is ons doel: maximaal rendement!

Heb je  hulp nodig bij SEA? Laat het ons weten. We helpen je graag.

Neem contact op

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie