PvdA staat sterk met landelijk 370 websites

Rutger Hokke
Geplaatst op 8 april 2016

Internetbureau Max uit Apeldoorn won de pitch om het WordPress platform voor de PvdA te mogen realiseren. De juiste kennis en ervaring met WordPress bleken hierbij doorslaggevend. Via een centrale WordPress Multisite server zijn inmiddels 370 sites opgeleverd. Naast alle afdelingen zijn ook de sites van de provinciale organisaties en die van individuele politici naar WordPress overgezet. Max ontwikkelde zowel het basisthema als de geautomatiseerde configuratie voor de website structuur.

Uitgangspunt voor de nieuwe websites was dat zowel een beginnende redacteur als een ervaren beheerder zijn creativiteit kwijt moet kunnen in het systeem.

- Michiel Reijnen -  Teamleider Communicatie PvdA

WordPress Multisite voor de PvdA

Uitgangspunt voor de nieuwe websites was dat zowel een beginnende redacteur als een ervaren beheerder zijn creativiteit kwijt moet kunnen binnen het systeem. WordPress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee gebruikers van ieder niveau uit de voeten kunnen. De PvdA sites zijn responsive. Dit betekent dat de sites op zowel desktop als mobiel (telefoon en tablet) goed te raadplegen zijn.

Websites zelf configureren en uitrollen

Max ontwikkelde en configureerde het multisite platform om meer dan 300 WordPress websites uit te rollen. Daarnaast ontwikkelden we het sjabloon waardoor de webredacteur zelf kan bepalen welke onderdelen zijn website moet bevatten. Via een configuratiescherm kan op eenvoudige wijze een agenda of blog aan de site worden toegevoegd. Tevens realiseerde Max een koppelvlak tussen het ledenregistratiesysteem van de PvdA en het WordPress platform. Hierdoor werd het mogelijk voor de PvdA om gebruik te maken van ledeninformatie in WordPress.

Werkzaamheden

  • Ontwikkeling WordPress Multisite platform.
  • Koppeling ledenregistratiesysteem PvdA.
  • Ontwikkeling website op basis van WordPress.
  • Configuratiescherm voor het inrichten van de website door een webredacteur.
  • Ontwikkelen van sjablonen voor de presentatie van verschillende informatiebronnen.

max-icon-website

370

websites

max-icon-user-2

500

gebruikers

iconenmax-06

120.000

unieke pagina's

Deze cijfers geven de omvang van het platform van de PvdA goed weer. In onze ogen is WordPress Multisite een bewezen platform voor een zeer uitgebreide en krachtige website structuur, uitstekend beheerbaar en uit te breiden.

Blijf op de hoogte!

Rutger Hokke

Rutger staat altijd klaar om mee te denken voor een oplossing voor al je technische issues. Voor een interactieve kaart of een koppeling met een extern systeem ben je bij hem aan het juiste adres. Hij schrijft dan ook over internettechnieken die het leven mooier maken.

Meer over Rutger