Pouyan’s verhaal: “Ik werk in een team van vrienden.”

Pouyan Zabihi
Geplaatst op 6 december 2017

Het verhaal van Pouyan is geen zielig verhaal, dat vindt hij zelf in ieder geval niet. “Het eerste jaar was heel moeilijk, maar nu ben ik heel gelukkig. Iedereen hier is zo vriendelijk.” Hij lacht veel als als hij praat, maar ook als hij dat niet doet. Zelfs wanneer hij even moet zoeken naar een woord heeft ‘ie nog een glimlach op zijn gezicht.

Pouyan werkt sinds juli bij Max. De eerste twee weken, die vond hij spannend, maar dat verdween al snel. In Iran had hij voor een internetbedrijf met 300 man gewerkt en voelde hij zich een “gear in a bigger machine,” maar hier werd hij vrijwel gelijk onderdeel van het team. Een team van vrienden, zoals hij het noemt.

“Ik kwam hier terecht na mijn inburgeringscursus. Eigenlijk wilde ik mijn post-masterdegree gaan halen aan de Universiteit van Utrecht. Ineens werd ik gebeld door Tom (Harkema, van de Remonstranten). Hij was bezig met een project om vluchtelingen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Via hem kwam ik in contact met Max. Hij zou wel wat tips en tricks voor me hebben.”

Het werd al snel meer dan alleen tips en tricks, want Max werd geraakt door het enthousiasme dat Pouyan uitstraalde en bood hem de mogelijkheid aan om hier stage te komen lopen. Daarvoor zou hij alleen nog een gesprek moeten hebben met Geertje (onze senior webdeveloper), die hem wat leesmateriaal over WordPress stuurde. WordPress kende Pouyan nog niet en door de taalbarrière waren de documenten te lastig om door te komen. Maar iedereen die Internetbureau Max kent weet dat zij WordPress eten, drinken, slapen, ademen en dromen.

Gelukkig, zo weten we nu, is Pouyan geen opgever en hij bedacht om gewoon aan de slag te gaan. Want Pouyan leert door te doen en wordt snel beter. Op het gesprek met Geertje verscheen hij dan ook met een proof of concept waarna Geertje Pouyan gelijk het groene licht gaf. Hij was klaar om aan de slag te gaan. Nu, al die maanden later, werkt Pouyan bij Max in dienst en gaat hij problemen nog steeds niet uit de weg. “Maar ik heb nog veel te leren en dat kan hier ook. Van Jeroen leer ik elke dag beter en schoner te coderen.”

Voor Pouyan is de toekomst nog onzeker. Het liefste wil hij terug naar Iran, waar zijn hart ligt, maar de hechte vriendschappen die hij bij Max ontwikkelt zijn een goed alternatief. “Als het kan blijf ik hier nog lang werken, maar als dat niet lukt ben ik altijd dankbaar voor wat ik hier heb mogen leren.”

Blijf op de hoogte!

Pouyan Zabihi

Als webdeveloper vertaal ik graag de visie van onze designers naar een nieuwe realiteit en zoek continu naar oplossingen om dat design zo dynamisch, functioneel en gebruiksvriendelijk te maken.

Meer over Pouyan Zabihi