fbpx

Pinterest: deel je foto’s

Melanie Speek
Geplaatst op 18 december 2013

Pinterest BoardPinterest is een social media gericht op beeldmateriaal. Mensen met een Pinterest account hebben een digitaal prikbord met foto’s en afbeeldingen. Deze afbeeldingen kunnen gepind en op boards geplaatst worden. Een board is vaak een verzameling afbeeldingen over een bepaald onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan boards over een vakantieland, een bepaalde kledingstijl of automerk.

Ondanks dat Pinterest nog niet zo groot is als Facebook, Linkedin of Twitter kan het voor ondernemingen een interessant medium zijn.

Afbeeldingen zijn een vorm van content

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Iedereen weet uit ervaring dat dit klopt. Het internet is dan ook steeds meer gericht op het visuele aspect. Hierdoor wordt visuele content ook steeds belangrijker. Facebook wordt steeds visueler de social media als Instagram, Vine en Pinterest worden steeds groter.

Afbeeldingen worden in het kader van online marketing dan ook steeds belangrijker. Productfoto’s , sfeerfoto’s, illustraties, infographics , tabellen, grafieken en modellen zijn soorten afbeeldingen. Deze afbeeldingen kunnen de geschreven content op een site goed ondersteunen. Mooie afbeeldingen, afbeeldingen die aanspreken of van een bepaalde kwaliteit zijn, vinden mensen het delen waard.

Pinterest als verkeersbron

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers op Pinterest meer merken/retailers volgen dan gebruikers op Twitter en Facebook. Tevens blijkt ook dat een post op Pinterest meer verkeer doorstuurt naar de website dan Twitter, Stumbleupon, Linkedin en Google. Voor bedrijven kan het inzetten op visuele content een bijdrage leveren bij het genereren van verkeer en omzet.

Maak slim gebruik van Pinterest

Gebruik je veel foto’s op de site (die van jezelf zijn)? Of verkoop je een visueel product of dienst? Maak dan slim gebruik van Pinterest om je bereik te vergroten en meer verkeer te genereren. Je kunt ervoor kiezen om de afbeeldingen op de site pinbaar te maken. Je hoeft hiervoor niet zelf een account of een board te hebben.

Daarnaast kun je ook een bedrijfsaccount aanmaken waardoor je anderen kunt volgen en pinnen. Maak dan zelf een board aan en vul deze met afbeeldingen.
Als je afbeeldingen plaatst die op de website staan, zorg er dan voor dat je een bron toewijst aan de afbeelding. Je moet dan eerst de afbeelding uploaden en deze daarna bewerken door een URL toe te voegen. Klikt iemand op de afbeelding, dan komt die persoon op je website terecht.

Embedfunctie Pinterest

Sinds enige tijd is het mogelijk om een afbeelding of board te embedden op je eigen website. Dit betekent dat jouw afbeeldingen die gedeeld zijn op Pinterest op andere sites gebruikt kunnen worden. Is dit erg? Nee, want klikt men op de afbeelding dan komt men op jouw website terecht.
Neem bijvoorbeeld onderstaande infographic over Pinterest tijdens de feestdagen.

Wees niet bang! Een afbeelding is een vorm van content die mensen graag aan anderen willen laten zien. Je vindt het toch ook prettig als mensen de URL van je website delen?

Blijf op de hoogte!