Vergroot je online succes met een WooCommerce webshop

Geertje Zwarts
Geplaatst op 9 oktober 2017

Steeds vaker krijgen we de vraag om websites te bouwen waarbij een webshop volledig is geïntegreerd. Bij Internetbureau Max brengen we jouw website en webshop graag terug naar één gebruiksvriendelijk platform. Dat doen we door je WordPress-website te koppelen aan de webshop-plugin WooCommerce. Deze plugin is de meest gebruikte plugin voor e-commerce doeleinden, tevens marktleider. Bovendien is de plugin in beheer van WordPress zelf. Een betrouwbare plugin dus waarmee we jouw website inclusief webshop realiseren.

Goed onderzoek

Voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe de vindbaarheid is van je huidige website en webshop. Hoe wordt jouw website nu gevonden? Welke zoekwoorden zijn daarin leidend? Welke producten doen het goed? Waar verlaten de bezoekers je website en waarom? Welke content wordt graag gelezen? Hoe (ver)leid je bezoekers tot aankopen? Waar sla je de plank mis? Al die antwoorden op dergelijke vragen zijn belangrijk om te bepalen hoe jouw website wordt ontworpen. Zowel qua techniek als design. Je wilt je bezoeker immers zo makkelijk mogelijk toegang geven tot jouw website en ze stimuleren tot het aankopen van jouw producten.

WooCommerce

Na een grondige analyse kunnen we jouw website en webshop zo strategisch mogelijk gaan ontwikkelen. Voor de webshop gebruiken we zoals gezegd de plugin WooCommerce. Deze webshop-plugin biedt erg veel voordelen. Zo is de plugin:

  • gebruiksvriendelijk voor zowel de beheerder als website-bezoekers;
  • eenvoudig te koppelen aan je WordPress-website;
  • eenvoudig om producten toe te voegen;
  • biedt duidelijk overzicht van orders;
  • geeft helder overzicht in voorraden;
  • geeft helder inzicht in statistieken, belangrijk voor optimalisaties;
  • SEO-vriendelijk;
  • geschikt voor meertalige functionaliteit;
  • goed te combineren met iDeal (via bv. Mollie-plugin);
  • is makkelijk aan te passen aan diverse BTW-eisen.

De basis-plugin heeft een aantal praktische functionaliteiten, maar het wordt al snel complexer als je wilt afwijken van de standaardopties die de plugin je biedt. Geen nood! Wij maken jouw webshop aan de hand van WooCommerce helemaal op maat.

Zo wilde onze klant Baltus Bloembollen producten en diensten via één (WooCommerce-)webshop gekoppeld aan verschillende websites aanbieden. De websites, waarbij de webshop werd geïmplementeerd, moesten vervolgens in meerdere talen beschikbaar zijn. Tot slot moesten alle websites inclusief de WooCommerce-webshop in één beheeromgeving te bewerken zijn. Lees in deze case van Baltus Bloembollen hoe wij dit complexe vraagstuk hebben gerealiseerd.

We kunnen bijna alle wensen dusdanig realiseren dat het functioneert in het belang van de bezoeker, de beheerder(s) én je omzet. 

Goed design leidt tot meer aankopen

Naast een goede technische opbouw van je website is het design erg belangrijk. Nu je door een goede analyse vooraf weet hoe het gedrag van jouw online klanten is, kan je het design daarop afstemmen. Een goed design helpt je bezoeker makkelijker te navigeren naar de gezochte producten. Des te sneller de producten worden gevonden, des te groter de kans op aankopen. Dat is niet alleen belangrijk voor de beleving (user experience), maar ook voor je positie in de zoekmachine: ook Google kijkt mee naar de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Webshop WooCommerce - Design - Internetbureau Max

WooCommerce-webshop biedt ruimte voor inspirerende content

Zodra techniek en design samenkomen staat de basis van een goede en overzichtelijke webshop. Ga nu gerust aan de slag met het vullen van je webshop door onder meer producten, informatie, prijzen, bestelformulieren, betaalmethodes enz. toe te voegen. Omdat je webshop zich in een WordPress-omgeving begeeft, is er daarnaast ook nog ruimte om je website te vullen met goede en inspirerende content.

Aan de slag met online marketing

Nu techniek, design en content als een puzzel in elkaar vallen, staat je nieuwe webshop. Je kunt aan de slag gaan met je online marketing strategie. Bedenk mooie (betaalde en onbetaalde) campagnes om je webshop onder de aandacht te brengen en blijf ondertussen je website continu monitoren. Blijf alert op de product-relevantie, content en de route die leidt tot aankopen. Stuur vervolgens bij waar nodig. Je vergroot daarmee de gebruiksvriendelijkheid, je omzet en uiteraard ook de kansen op een betere (of blijvende) zichtbaarheid in Google.

Meer weten?

Wil jij ook een strategische website met een gebruiksvriendelijke webshop? En wil jij ondersteuning bij de online marketing van jouw WordPress-webshop? Neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte!