Start van de Nationale Museumweek: het echte goud

Jill Verhoef
Geplaatst op 30 maart 2017

Aanstaande maandag 3 april begint de Nationale Museumweek. Tijdens deze week is het bij vele musea mogelijk om bijzondere historische pronkstukken – ook wel “het echte goud” genoemd – veelal tegen een gereduceerd tarief te bewonderen. Ook organiseren veel deelnemende musea speciale activiteiten.

400 deelnemende musea

Ruim 4oo musea nemen actief deel aan de Nationale Museumweek. Met dit jaarlijks terugkerende evenement wil de organisatie de enorme rijkdom aan cultureel kapitaal onder de aandacht brengen. Ze hoopt hiermee mensen te bereiken die nog geen museumbezoeker zijn en daarmee het draagvlak voor Nederlandse musea te versterken.

Verhalen die goud waard zijn

De historische pronkstukken die te bezichtigen zijn vertellen iets over kunst, economie, wetenschap, techniek en de mensheid, te verdelen over een lange historische tijdlijn. Ze geven je een kleine indruk van een veel groter historisch verhaal.

Met behulp van de site goed voorbereid op pad

Om goed geïnformeerd en geïnspireerd op pad te gaan heeft de Nationale Museumweek meer dan 400 pronkstukken op de website tentoongesteld. Bij die pronkstukken staan praktische gegevens als openingstijden, activiteiten en entreeprijzen vermeld, wat het plannen van een museumbezoek eenvoudiger maakt.

De Nationale Museumweek duurt tot en met zondag 9 april. Meer informatie: www.nationalemuseumweek.nl

Blijf op de hoogte!