Mobile eXperience een belevenis voor studenten

Max Dammers
Geplaatst op 28 augustus 2012

De nieuwbakken studenten in Zwolle begonnen met een wel heel speciaal spel tijdens hun introductieweken. Zij deden namelijk de Mobile eXperience, een soort QR-tocht die internetbureau Max speciaal voor Organisatieburo In op maat ontwikkelde.

Mobile eXperience is gemaakt met GeoMax Experience van Max. Letterlijk een belevenis. Mobile eXperience is namelijk een spel dat je in teams kunt spelen. De mobiele telefoon is hierin leidend. Je hebt er namelijk één nodig voor navigatie, een ander voor het scannen van de QR-codes.

Hoe werkt het? Via de door Max ontworpen kaartapplicatie navigeert je mobiele telefoon je naar een bepaald punt in de stad. Onderweg naar de punt kom je QR-codes tegen. Eenmaal gescand tref je een opdracht, waarmee je punten kunt verdienen. Na de opdracht te hebben uitgevoerd, bereik je het punt waar je naar toe bent genavigeerd. Daar staat wederom een opdracht te wachten. Indien je de opdracht hebt voltooid en de benodigde punten hebt gehaald of juist niet, krijg je op je mobiel een nieuwe locatie waar je je met behulp van je mobiel naartoe moet navigeren. Een volgende opdracht ligt in het verschiet. Een soort mobiele speurtocht dus.

Ingeborg Leerkes, organisator van de QR-tocht in Zwolle is razendenthousiast: ‘De Mobile eXperienceis écht een belevenis. Het is zo gaaf om te zien hoe de ouderwetse speurtocht met mobiele telefoons en nieuwste technieken weer helemaal hip is. Die studenten zijn er zo handig in, ze worden vanzelf heel fanatiek in het spel. Echt een ideaal spel voor deze doelgroep of mensen die van gadgets houden.’

Leerkes vervolgt: ‘De hele tocht is een belevenis. Mijn opdrachtgever wilde dat de studenten op een leuke manier de stad leren kennen. Die wens kunnen we met Mobile eXperience op maat bedienen. De route die we maken leidt ze langs alle belangrijke studentenplekken van de stad. De bibliotheek, de leukste winkels en natuurlijk het belangrijkst: het uitgaansleven. Het is ook nog eens een goede manier van teambuilding, want je moet het spel met elkaar doen, opdrachten met elkaar oplossen. Je bent een team.”

Via de beheeromgeving van GeoMax Experience is het voor de organisator makkelijk te controleren welke teams de opdrachten juist hebben uitgevoerd en wie met de opdrachten de meeste punten heeft vergaard. Zo kan eenvoudig de winnaar worden aangewezen. ‘Wat ideaal is aan de beheeromgeving, is dat je tot op het laatste moment je route kan aanpassen. Als bijvoorbeeld onverwacht een weg wordt afgesloten. Je past het zo aan, drukt op de knop en de route is aangepast. Erg handig!’, aldus Leerkes.

Ook de studenten reageren enthousiast: ‘Ik heb nog nooit zoiets gaafs gezien. Wat tof!’

GeoMax Experience is een technisch platform gerealiseerd door Max.nl waarbij het eenvoudig is om een nieuwe QR-tocht met route en opdrachten op te zetten en de deelnemer vervolgens voorziet van een bijzondere innovatieve belevenis.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max