Mobiele bezoekers houden nóg meer van gemak

Max Dammers
Geplaatst op 22 augustus 2013

Steeds meer van onze tijd op internet brengen we mobiel door. Volgens sommige onderzoeken zelfs nu al meer tijd op de mobiel dan op de normale pc. En op je mobiele schermpje is het nóg belangrijker dat je apps en sites onderling goed met elkaar samenwerken. Met een paar kleine toevoegingen kan je je website voor de mobiele bezoeker een stuk prettiger in het gebruik laten maken.

Responsive design

responsive design

Als eerste is het van belang er voor te zorgen dat je site ook op een kleiner scherm er goed uitziet. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken met een ontwerp dat zich automatisch aanpast aan het formaat van je scherm. Hierover kan je meer lezen in het artikel van Wouter Dragt over responsive design.

Emailen met je mailprogramma

Uiteraard willen mensen je soms een mailtje sturen en door van je emailadres een link te maken met de toevoeging “mailto:” wordt dit automatisch geopend in het mailprogramma op je smartphone. Erg makkelijk om later de correspondentie terug te vinden.

Telefoonnummer met een klik bellen

Maar met een smartphone kan je niet alleen mailen, je kan er ook nog steeds mee bellen. Dus een van de dingen die veel wordt gezocht op een site is het telefoonnummer. Zorg dat deze ook snel vindbaar is op je site. En als je hiervan een link maakt met de toevoeging “tel:”, maakt dit hem voor de mobiele bezoeker direct aanklikbaar en kan er zonder overtypen direct gebeld worden.

Telefoonnummer met een klik bellen
Kaart app

Het adres bekijken in je kaartapp

Naast emailadres en telefoonnummer kan je ook een slimme link maken naar google earth. Als de bezoeker dit op zijn smartphone heeft staan zorgt de toevoeging “geo:” met daarbij de juiste coordinaten ervoor dat Google Earth op precies de juiste plek wordt geopend.

Er zijn nog veel meer slimme links als Skype,Spotify en YouTube. Dus voldoende inspiratie om je mobiele site slim te koppelen met de wensen van de mobiele gebruiker.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max