Wat is een META-description?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis META-description:

De META-description is de omschrijving van de inhoud van de pagina. Een ander woord voor META-description is page description. Elke pagina dient een eigen, unieke omschrijving te hebben. De META-description is vaak zichtbaar bij de zoekresultaten pagina van een zoekmachine. De omschrijving van de pagina wordt dan in de zoekmachine weergeven onder de titel van de pagina.

meta description

 

 

 

 

 

De META-description was vroeger een rankingfactor, maar tegenwoordig is niet meer het geval. Dat betekent dat het wijzigen van de META-description geen invloed zal hebben op de positie in de zoekmachine. Indirect kan dit echter wel! Door een META-desription met een goede call to action te maken, zullen meer mensen door klikken naar jouw website. En dat kan er wel voor zorgen dat je stijgt in de zoekmachine. Het plaatsen van veel zoekwoorden in je page description heeft echter geen positief effect op je ranking.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie