Met WordPress kun je alles maken

Geertje Zwarts
Geplaatst op 27 juni 2013

Een van de populaire pakketten van tegenwoordig om een website of blog te maken is WordPress.

WordPress is een stabiele en functionele omgeving waarmee de inhoud van een website voor bijna iedereen op eenvoudige wijze beheerd en aangepast kan worden, zoals bijvoorbeeld de site waar je nu naar kijkt.
Wordpress wordt vaak gebruikt voor blogs en nieuwssites, maar eigenlijk kun je er van alles mee maken!

Plugins en Thema’s

Door het gebruik van plugins kunnen allerlei functionaliteiten worden toegevoegd aan de website, bijvoorbeeld een contactformulier, het zoekmachine vriendelijk maken van de site, een agenda, een coole fotoslider en zo nog veel meer. Ook zijn er plugins om social media als twitter en facebook te koppelen.

Door het aanmaken thema’s het ontwerp en design van je website precies vormgeven en bijvoorbeeld ook geschikt maken om te bekijken met tablets en telefoons het zogenaamde: responsive webdesign.

WordPress voor iedereen

WordPress maakt gebruik van programmeertaal PHP en een databasesyteem MySQL en is een open source project. Het is dus gratis er er werken veel mensen tegelijk aan. Iedereen kan zelf plugins en thema’s bouwen en beschikbaar stellen aan andere gebruikers.

Websites ontwikkelen

Als internetbureau gebruiken we WordPress vaak als basis en breiden dit uit totdat het resultaat precies waar de klant behoefte aan heeft. Een paar voorbeelden zie je hier:

www.veluweexperts.nl

arnhem.pvda.nl

www.mamskinderopvang.nl

www.apeldoorndirect.nl

Blijf op de hoogte!