Max.nl rolt 300 WordPress sites uit voor de PvdA

Max Dammers
Geplaatst op 23 april 2013

Momenteel rolt de PvdA honderden WordPress sites uit voor al haar lokale afdelingen. Via een centrale WordPress Multisite server worden nog voor de zomer in totaal 300 sites opgeleverd. Naast alle afdelingen zullen ook de sites van de provinciale organisaties en die van individuele politici naar WordPress worden overgezet.

Uitgangspunt voor de nieuwe websites was dat zowel een beginnende redacteur als een ervaren beheerder zijn creativiteit kwijt moet kunnen in het systeem. WordPress is een CMS waarmee gebruikers van ieder niveau uit de voeten kan. Verder zijn vanaf nu de PvdA sites responsief, wat betekent dat ze op zowel desktop als mobiel (telefoon en tablet) goed te raadplegen zijn.

Internetbureau Max uit Apeldoorn won de pitch om het WordPress platform voor de PvdA te mogen realiseren. De juiste kennis en ervaring met WordPress bleken hierbij doorslaggevend. Het Apeldoornse internetbureau legt zich sinds 2010 toe op het ontwikkelen van WordPress sites. Max Dammers, oprichter van Internetbureau Max, is blij met de keuze voor WordPress: “Bij content-rijke sites is WordPress aantoonbaar de beste keuze. Aangezien er steeds meer naar de inhoud van websites wordt gekeken, krijgen wij ook steeds meer specifieke WordPress vragen.”

De laatste tijd komen er steeds meer vragen waarbij WordPress multisite succesvol kan worden ingezet. Dammers: “Met WordPress multisite kunnen er vanuit één server meerdere sites worden gebouwd en beheerd. Zo kunnen alle onderliggende sites gebruik maken van gemeenschappelijk ontwerp, beheer en specifieke technische koppelingen. Dit is erg waardevol voor bijvoorbeeld koepelorganisaties of organisaties met veel (actie)sites.”.

Internetbureau Max uit Apeldoorn bestaat sinds 1996 en werkt met tien mensen aan WordPress oplossingen voor onder andere de PvdA, KPN, de ANWB en vele andere landelijke en lokale klanten.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max