Wat is Knowledge Graph?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 28 juli 2014

Betekenis van Knowledge Graph: Knowledge Graph van Google is een verrijking van de zoekresultaten. Met de Knowledge Graph krijg je direct een antwoord op je vraag, in plaats van alleen een overzicht met links naar websites die wellicht het antwoord geven waarnaar je op zoek bent.

De Knowledge Graph is eigenlijk een grote database die is opgebouwd met behulp van semantic search. In de database worden gegevens opgeslagen van onder andere plaatsen, locaties, gebouwen, personen, data en kunstwerken. De Knowledge Graph wordt gevoed door onder andere grote online databases als Wikipedia en Google+, maar ook door eerder uitgevoerde zoekopdrachten van andere bezoekers. Alles met als doel snelle en relevante informatievoorziening.knowledgegraph weer

Wanneer je nu een zoekopdracht ingeeft, probeert Google met de Knowledge Graph te begrijpen waar je precies naar zoekt. De informatie die komt uit de Knowledge Graph wordt aan de rechterkant van de gebruikelijke zoekresultaten weergegeven.

Knowledge Graph in de zoekmachine

Zoek je nu op een datum, persoon of plaats. Dan krijg je aan de rechterkant direct antwoord op bijvoorbeeld welke feestdag het is op deze datum, wat de geboortedag is van deze persoon of hoeveel inwoners deze plaats heeft. De vergelijkingsoptie is het meest recent aan de Knowledge Graph toegevoegd. Wil je bijvoorbeeld het verschil weten tussen een kameel en een dromedaris, dan krijg je hierop direct het antwoord te zien.

knowledgegraph jaquarBovendien krijg je met de Knowledge Graph individuele zoekresultaten te zien. Woon je bijvoorbeeld in Apeldoorn en zoek je op Da Vinci, dan krijg je naast de informatie over Leonardo Da Vinci, een link naar de website van een pizzeria in Apeldoorn met de naam Da Vinci. Of zoek je op weerbericht, dan krijg je direct het weerbericht van je stad te zien.
Of als je zoekt op jaquar. Zoek je een auto of een dier? Google geeft van beiden uitleg.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie