Internet Marketing maakt je website compleet

Geertje Zwarts
Geplaatst op 28 januari 2014

Eerder al legden we uit dat internet marketing de sleutel is tot online succes, namelijk meer leads en uiteindelijk: handel!

Als je het goed aanpakt, hoort het bij de algehele marketing van je bedrijf. Bedenk waarom je de dingen doet die je doet en welke meerwaarde jij je potentiele klant biedt. Wat is zijn voordeel? Dat is waarmee jij je van de massa onderscheidt.

Goede content marketing vraagt niet direct een financiële- maar wel een tijdsinvestering. Maak je daarover geen zorgen, het loont!

Niet verkopen maar kennis delen

Hoe meer goede content je over jouw specialisme publiceert, hoe meer je als expert binnen jouw vakgebied wordt gezien waaraan je doelgroep je merk of bedrijf ook herkent. Met internet marketing acteer je niet als verkoper, maar als kennisdeler met het volgende effect:

  1. Je biedt de lezer kennis of informatie waar hij naar op zoek is.
  2. Men krijgt vertrouwen in jouw kennis van zaken en wordt gezien als een autoriteit binnen je vakgebied.
  3. Dat geeft een lezer een goed gevoel bij jouw organisatie en zal bij een concrete vraag jou eerder benaderen dan een conculega.

Meet je content

Voor je start met content maken, onderzoek je welke zoektermen men gebruikt in de zoekmachine bij jouw product of dienst en op welke termen je gevonden wilt worden. Of je vervolgens daadwerkelijk de juiste content publiceert, is terug te zien in je rapportages. Daarin staan de feiten op een rij:

  • Welke pagina’s worden goed gelezen
  • Hoe komen bezoekers op jouw site terecht
  • Waar klikken ze op
  • Welke acties ondernemen ze verder

Op basis van deze cijfers kun je de website nog beter maken.

Zorg dat tekst en beeld aansluiten

Heb je eenmaal de juiste content en word je goed gevonden door de zoekmachine met de juiste teksten die ook nog eens toegankelijk zijn? Denk dan ten slotte na over goed, professioneel beeldmateriaal dat aansluit bij de tekst. Het totaalplaatje moet kloppen om bij de lezer het gewenste gevoel op te roepen, namelijk: hier moet ik zijn!

Blijf op de hoogte!