HTTPS beveiliging noodzakelijk

Melanie Speek
Geplaatst op 4 september 2014

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure en SSL (Secure Sockets Layer) is het meest gebruikte veiligheidsprotocol. Vertrouwelijke online informatie zoals wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie kunnen gestolen worden. Een goede beveiliging van een website is daarom erg belangrijk. Door een HTTPS verbinding is de datastroom tussen de browser en server niet leesbaar voor anderen.

HTTPS door SSL certificaten

Er zijn verschillende SSL certificaten voor verschillende websites. Het gebruik van HTTPS en SSL certificaten wordt stilaan de nieuwe norm. Zelfs Google heeft onlangs aangegeven dat een beveiligde website een (kleine) factor wordt in het bepalen van de positie in de zoekmachine.

Single domain certificaat

Een single domain certificaat is het standaard type certificaat, wat voor slechts één domein te gebruiken is.

Multi-domain certificaat

Het woord zegt het al. Met dit certificaat zijn meerdere domeinen en subdomeinen te beveiligen. In het certificaat wordt een standaard aantal subdomeinen opgenomen.

Wildcart certificaat

Dit SSL certificaat is geschikt voor bedrijven die naast de domeinnaam vele subdomeinen hebben of dit in de toekomst krijgen.

Waarom kiezen voor een beveiligde verbinding?

Https gebruik je om de veiligheid van persoonlijke data te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan  een formulier wat is ingevuld met namen en telefoonnummers. Met het gewonen http proctocol worden deze gegevens onversleuteld over het web verstuurd en zijn eenvoudig door derden af te vangen. Met https zorg je voor een beveiligde verbinding en zijn de gegevens beschermd.

HTTPS en voordeel in de zoekmachine

Onlangs heeft Google kenbaar gemaakt dat beveiligde websites een klein voordeel in de zoekmachine krijgen. De zoekresultaten worden namelijk voor minder dan 1% beïnvloed. Maar Google geeft ook aan dat het belang van een beveiligde site in de toekomst wel eens veel groter zou kunnen worden.

Blijf op de hoogte!