Wat is een highlight extension?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 23 oktober 2014

Betekenis highlight extension: Met deze nieuwste advertentie-extensie van Google krijg je een extra tekstregel bij je bestaande advertenties. Hierin kun je informatie geven over je bedrijf, producten of diensten. Denk hierbij aan USP’s van je bedrijf of acties die je extra onder de aandacht wilt brengen. De highlights worden vertoond in de advertentie zelf. De extension voeg je toe op de gebruikelijke manier, op het tabblad Advertentie-extensies.

highlight extension

Je geeft minimaal twee highlight extensies op per account. Maar deze zijn ook per advertentiegroep apart te selecteren. De extensie mag maximaal 25 tekens lang zijn. Er worden minimaal twee highlights weergegeven en maximaal vier. Dit is afhankelijk van de volgorde, de lengte en de prestatie van de highlights.

De extensie wordt highlight extensie genoemd, maar de tekst van de extensie wordt door Google de call-out tekst genoemd.

Net als bij alle andere extensies is het ook bij de highlight extensie mogelijk om te zien hoe deze presteert. Wanneer er geklikt wordt op een advertentie, met daarin een highlight extensie, wordt deze bij de betreffende highlight geteld als klik.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie