Helft bezoek rootsinthewoods.nl via de smartphone

Max Dammers
Geplaatst op 20 mei 2013

Voor het Roots in de Woods festival dat 19 tot en met 21 oktober 2012 werd gehouden, heeft internetbureau Max een speciale mobiele website gemaakt. Deze site toont, geoptimaliseerd voor de smartphone, een agenda met daarin alle details over de activiteiten die er tijdens het festivalweekend te doen zijn in het Apeldoornse Beekpark.

Mobiele website Roots

Tijdens het festival weekend werd de site 4.500 keer bezocht. Opmerkelijk is dat bijna de helft van dit bezoek via de mobiele telefoon werd gedaan. De mobiele gebruiker bleef ook relatief lang op de site; 5:45 minuten. Ruim twee minuten langer dan de desktop bezoeker.

Apple versus Android

Interessant is ook dat de iPhone en iPad gebruikers het ruim winnen van Android gebruikers en goed zijn voor 63% van het totaal. Dit terwijl er veel meer Android toestellen dan iPhones in omloop zijn. Roots in the Woods was dit jaar goed voorbereid op de mobiele trend en had met internetbureau Max een speciale mobiele versie van de site gemaakt.

Het beheer van de agenda kon door de organisatie zelf worden gedaan in hetzelfde CMS als van de normale website. Hierdoor hoeft er geen dubbele informatie te worden ingevoerd en zijn alle agenda’s altijd up to date.

Goede mobiele websites worden steeds belangrijker aangezien steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor het raadplegen van het internet. Zeker bij een festival in de buitenlucht.

De mobiele website kan nog steeds worden bekeken door met je smartphone naar http://www.rootsinthewoods.nl/apeldoorn te gaan.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max