Wat zijn headings?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis headings:

Iedere webpagina heeft koppen en tussenkoppen. Echter, als er in de HTML geen headings worden toegevoegd aan die koppen, kan de zoekmachine deze niet als zodanig herkennen. Door het aanbrengen van headings in de HTML van een pagina kunnen zoekmachines de kopteksten van een pagina wel herkennen. Door het gebruik van headings is het voor zoekmachines gemakkelijker het onderwerp van de webpagina te bepalen.

Headings kunnen in de HTML herkend worden aan de tags die om het woord of de woordgroep staan. Een voorbeeld is <H1>Wat zijn headings?</H1>.

Heading 1 is vaak de titel van de pagina en het beste is om deze één keer op een pagina voor te laten komen. Heading 2 kan meerdere keren voorkomen bijvoorbeeld als een kop van een paragraaf. Heading 3 als kop van een sub-paragraaf. Het is niet raadzaam om niveaus in de heading-hiërarchie over te slaan. Gebruik dus bijvoorbeeld geen H3 als je op dezelfde pagina niet ook de H1 en H2 hebt gebruikt.

Zoekmachines scannen de headings waarbij heading 1 als meest belangrijk wordt gezien. Het is belangrijk dat in de heading de kernwoorden van de pagina of paragraaf staan.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie