Wat is Google Shopping?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 28 oktober 2014

Betekenis Google Shopping: Advertenties met productvermeldingen die worden weergegeven wanneer iemand naar uw producten zoekt op google.nl en google.nl/shopping.

In de advertentie worden weergegeven:

  • een foto van het artikel
  • de bijbehorende prijs
  • de naam van de winkel

Klanten die op vervolgens op deze advertentie klikken, komen op de webshop van de aanbieder terecht, waar ze dit product vervolgens kunnen kopen.

Google Merchant account

Google Shopping resultaten worden ook wel Google AdWords Product Listing Ads (PLA) genoemd. Deze dubbele naam ontstaat, doordat de campagnes voor de Google Shopping worden aangemaakt, gemeten en geoptimaliseerd via Google AdWords. Voor het aanmaken van Google Shopping advertenties heb je echter ook een Google Merchant account nodig.

Via dit platform kunnen productfeeds worden geüpload. In deze bestanden staan precies de gegevens die Google nodig heeft om de advertentie samen te stellen, zoals de prijs van het artikel en de productbeschrijving. Het Google Merchant account en het Google AdWords account worden vervolgens aan elkaar gekoppeld. Waarna het mogelijk is om via Google AdWords een Shopping campagne aan te maken.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie