fbpx

Google Mijn Bedrijf: hoe werkt het?

Melanie Speek
Geplaatst op 14 september 2017

Wil jij ook beter vindbaar zijn in Google? Wil je beter in het oog springen van 's werelds grootste zoekmachine? In de vorige blog heb je nader kennis kunnen maken met de voordelen van Google Mijn Bedrijf. Deze gratis tool biedt je een aantal mogelijkheden om je vindbaar- en zichtbaarheid te vergroten in Google. Tijd om ermee aan de slag te gaan!

Aan de slag

Het is niet ingewikkeld om Google Mijn Bedrijf te gebruiken. Als je een Google (of Gmail) account hebt, ga je als volgt te werk:

  • Ga naar de app ‘Mijn Bedrijf’ (rechtsboven tussen de Google-apps) of ga naar: www.google.nl/business. Zodra je deze aanklikt, kom je in de omgeving van Google Mijn Bedrijf.
  • In deze omgeving vind je rechtsonder een plusknop die je de optie ‘Locatie toevoegen’ geeft. Klik op deze optie.
  • Vul hier alle gevraagde bedrijfsgegevens in en klik op ‘doorgaan’.
  • Je krijgt nu een melding dat Google jouw gegevens wil verifiëren. Kies voor deze optie. De code voor verificatie ontvang je in de meeste gevallen per post. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 weken.
Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf

Je account verifiëren

Nu je alles hebt ingevuld, dien je voor de verificatie van de ingevulde gegevens enkele dagen te wachten. Dat wil niet zeggen dat je niet verder kunt met het verder invullen van je overige gegevens. Zo kun je nog wat extra gegevens invullen zoals openingstijden, een telefoonnummer of een directe link naar je contactgegevens.

Binnen een week of twee ontvang je de verificatiecode. Deze code bevestig je vervolgens aan je Google Mijn Bedrijf-profiel. Dit doe je door weer in te loggen in ‘Mijn Bedrijf’. Zodra je op jouw bedrijfsprofiel klikt, krijg je de optie ‘Nu verifiëren’. Vul hier de verificatiecode in et voilá! Je bedrijf is officieel aangemeld bij Google Mijn Bedrijf. Niet veel later ben je zichtbaar in Google Search, Google Maps en Google+.

Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf

Google Apps beheren vanuit Google Mijn Bedrijf

Via de functie ‘Locatie beheren’ kom je nu in een omgeving waar je verschillende handelingen kunt verrichten. Zo kun je Google Posts plaatsen vanuit jouw organisatie, maar je kunt hier ook aan de slag gaan met Google AdWords, Insights of Analytics. Eigenlijk heb je zo diverse marketingtools van Google inzichtelijk in één beheeromgeving.

Full-service internetbureau

Wil jij ook meer conversie en meer resultaat? Lees dan onze aanpak voor meer online succes!

Blijf op de hoogte!

Melanie Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie