Wat is het Google Display Netwerk?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis: Google Display Netwerk

Het Google Netwerk is de naam van de verzameling van plaatsen waar AdWords advertenties kunnen worden weergegeven. Het Google Netwerk is onderverdeelt in 2 groepen: het Google Display Netwerk en het Google Zoeknetwerk.

Het Google Display Netwerk

Het Display Netwerk van Google AdWords biedt de mogelijkheid om te adverteren op andere websites. Deze websites hebben aangegeven advertenties via AdWords toe te laten op hun sites. Deze partners van Google worden ook wel displaypartners genoemd.

Het Google Display Netwerk bereikt 83 procent van de unieke internetgebruikers over de hele wereld! (bron: DoubleClick Ad Planner)

Adverteren in het Google Display Netwerk

Via het Google Display Netwerk is het mogelijk om te adverteren op websites waar jouw doelgroep zich bevindt. Je kunt ook adverteren op mobiele sites, mobiele apps en op YouTube.

Op de aangesloten websites kun je adverteren met tekstadvertenties. Maar het is ook mogelijk om met beeld, video en rich media te adverteren. Hierbij kun je targeten op zoekwoorden, maar ook op doelgroepen. Je kunt ook zelf specifieke sites of pagina’s selecteren of uitsluiten, dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wel of juist niet bij je concurrent op de site getoond wilt worden.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie