Google beloont mobiele site

Max Dammers
Geplaatst op 21 april 2015

Alleen nog leesbare mobiele sites in mobiele zoekresultaten

Vanaf vandaag toont Google als je mobiel zoekt alleen nog resultaten van sites die een mobiele versie hebben. Hierdoor is het hebben van een voor de mobiele telefoon geoptimaliseerde site nog belangrijker dan het al was. Uiteraard is het voor de bezoeker een stuk prettiger om een website goed mobiel te kunnen raadplegen, maar nu neemt Google dus ook stelling voor het mobiele gebruiksgemak.

Google stelt gebruiker centraal

Google gaf al eerder een duidelijk signaal af door te vermelden bij de mobiele zoekresultaten welke geschikt waren voor mobiel. Door nu nog alleen maar geschikte resultaten te tonen, gaat de zoekgigant een flink stuk verder. Het past in de lijn dat Google de gebruiker centraal stelt. Zo is Google recentelijk sites met een SSL certificaat ook hoger gaan waarderen dan sites zonder zo’n certificaat. Dit om te voorkomen dat gebruikers onbedoeld in onveilige situaties belanden. Verder is ook de snelheid van een website belangrijker geworden voor de volgorde in Google.

Mobiel internet groeit enorm

Uit de statistieken blijkt al een paar jaar dat het mobiele internetbezoek enorm toeneemt. Met deze wijziging zal de mobiele groei alleen nog maar harder gaan. In 2010 had 22% van de Nederlanders een smartphone, in 2014 was dat al zo’n 74%!

De update van Google was al in december bekend en gaat dus vanaf vandaag in. Het heeft verder geen invloed op de zoekresultaten op desktop of tablet.

Een mobiele site loont

Het hebben van een mobiel geschikte site levert ook meer resultaat op. Mobiele bezoekers blijven langer op je website en zullen eerder iets bestellen of hun informatie achterlaten. Zo is het bijvoorbeeld erg handig dat je direct op een telefoonnummer kan klikken om deze mobiel te kunnen bellen. Op deze pagina van Google kan je controleren of jouw site voldoet aan de mobiele eisen van Google.

Is jouw site al mobiel?

Mocht je aan de slag willen met het mobiel geschikt maken van je site dan kan Internetbureau Max je daar natuurlijk over adviseren. Hierbij zullen wij ook kijken naar het optimaliseren van de snelheid en de beveiliging van de website.
Meer weten? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max