Goede beoordeling website PvdA door online experts

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 9 maart 2017

De website van de Partij van de Arbeid is onlangs in opdracht van de site Mediaweb door onafhankelijke experts beoordeeld met een nette voldoende: 6,5. De website staat daarmee op de tweede plek achter de website van de SP, die met een 6,7 net iets hoger scoort. De beoordelingen zijn kritisch en dat vinden we prettig. We zijn dan ook zeer tevreden met deze beoordeling.

Ruime voldoende voor design

Vooral het design en de content van de website van de PvdA scoren een ruime voldoende. Met respectievelijke een 7,2 en een 7,7 houdt de PvdA de rest achter zich. Clean, helder, zuiver, overzichtelijk, makkelijk te navigeren, consequente aanwezigheid van de rode kleur en het overzichtelijk inzetten van video. Aan aantal complimenten die betrekking hebben op het design van de website volgens de online experts.

Duidelijke en krachtige content

Diezelfde experts noemen de goed beoordeelde content vervolgens duidelijk en krachtig. Bovendien vinden ze dat er voldoende gevarieerde content is, een mooie balans van standpunten, politici en verkiezingsnieuws. Ook wordt de inzet van video geprezen. Vooral om de boodschap van de PvdA snel te leren kennen.

In onderstaande tabel hebben we alle beoordelingen op een rij gezet.

Overzicht website van de PvdA en andere politieke partijen

Beste waardering voor SEO en SEA

Voor de user experience (UX) scoort de website van de Partij van de Arbeid met een 5,7 een krappe voldoende. Een kanttekening van één van de online experts is dat er mobiel iets teveel informatie op hem afkomt.

Wat betreft de vindbaarheid in de zoekmachine via de gewone zoekmachine resultaten als via de advertenties scoort de website van de PvdA het hoogste, namelijk met een 5,3 . Toch merkte één van de online experts op dat er nog meer uit de zoekwoorden en hun vindbaarheid gehaald kan worden. We kunnen uiteraard niet op de details ingaan, maar de aanname van het aantal bezoekers van 27.000 via de zoekmachine in januari 2017 is ver beneden de realiteit. Ondanks deze enige onvoldoende bleef de website van de PvdA alle andere partijen op het gebied van SEO en SEA ruimschoots voor. En met onze kennis van de werkelijke bezoekersaantallen zijn we ook hier zeer tevreden over.

Nieuwe partijen scoren het slechtst

Slechts 7 partijen scoren een voldoende. Van die partijen scoren alleen de SP en PvdA hoger dan een zes. De vijf andere partijen met een voldoende scoorden allen rond een 5,6. Het zijn vooral de nieuwe partijen in deze verkiezingscampagne die slecht scoren. VNL, de Ondernemerspartij en Nieuwe Wegen scoren allen niet hoger dan een 4.

Over de beoordeling van Mediaweb

Mediaweb liet 7 onafhankelijke online experts kijken naar 16 verschillende websites van politieke partijen. De criteria waarop zij de websites mochten beoordelen waren design, content, UX, SEO en SEA. Net als op school betekende een 10 uitmuntend en een 1 erg slecht. Het uiteindelijke eindcijfer is een gemiddelde van alle becijferde criteria. Interesse in de details? Dan verwijzen we je graag door naar de uitgebreide beoordeling op de website van Mediaweb.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie