Gebruiksvriendelijke website Imagem dankzij Page Builder

Geertje Zwarts
Geplaatst op 12 juni 2017

Imagem

Verandering in ruimte en tijd vergt voortdurend aanpassing en vraagt om up-to-date informatie. Het bedrijf Imagem vertaalt met speciale technologische software de gegevens van de veranderende leefomgeving in beeld. Daarmee wil het in Apeldoorn gevestigde bedrijf andere organisaties helpen bij het nemen van beslissingen door kennis en inzicht te bieden met “location intelligence” oplossingen.

Wij geloven dat we een unieke bijdrage leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving.

- Wouter Brokx, Imagem

De vraag

Het uitgebreide aanbod van de specifieke technologieën en de daaraan gekoppelde diensten van Imagem richt zich meer en meer op diverse doelgroepen. Dat vergt een nieuwe manier van communicatie. Bij de nieuwe communicatiestrategie hoort een eigentijdse design en optimale functionaliteit. Een van die functionaliteiten is de meertaligheid. Door het internationale karakter van Imagem dient de vernieuwde site zowel in het Nederland als in het Engels toegankelijk te zijn.

 • Imagem Supermenu
  Supermenu

  De complexiteit en de hoeveelheid van diensten en oplossingen die Imagem biedt, vergt een uitgebreide uitleg. Als bezoeker van de website wens je snel bij die uitleg te komen. Een zogenoemd “supermenu” biedt uitkomst. In zo’n menu krijgt de bezoeker in één oogopslag inzicht in de hoeveelheid producten of diensten van een organisatie.

  Hiermee verdwijnt een complex trapsgewijs menu. Met een supermenu is jouw onderwerp veelal in één klik gevonden!

 • Imagem Solutions
  Multisite

  Een multisite is ingericht om de website van Imagem zowel in het Nederlands als in het Engels toegankelijk te maken. Afhankelijk van de locatie van een persoon wordt de website in de juiste taal getoond. Ook is het via de homepage mogelijk een eenvoudige switch te maken.

  De multisite-functionaliteit is vooral erg handig voor de beheerders. Vanuit één beheeromgeving kan namelijk een eenvoudige taalswitch worden gemaakt. De beheerders kunnen zo in de juiste taal de content bewerken en dusdanig geoptimaliseerd weergeven in het belang van de zoekmachines.

Content springt in het oog met Page Builder

De beheeromgeving van de vernieuwde website is voorzien van de Page Builder-plugin. Het voordeel van Page Builder is dat je content op pagina’s op verschillende manieren kunt weergegeven. Daarmee kan je prioriteit geven aan relevante content en dit direct in het oog laten springen van de gebruiker. De overige content kan je zo meer in dienst stellen van de kern van je boodschap. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van pagina’s die met behulp van Page Builder zijn opgebouwd.

Page Builder - Imagem Page Builder - Imagem Page Builder - Imagem

 

Hoe Page Builder precies werkt en welke voordelen er nog meer te halen zijn uit deze plugin, vertelt Mathijs in zijn blog: www.max.nl/blog/aan-slag-page-builder

Content design helpt Google

De doorgevoerde optimalisaties ten behoeve van de gebruiker helpen je tevens om beter in beeld te komen bij Google. Dankzij Page Builder is het mogelijk om duidelijk onderscheid te maken in de content die Imagem wenst te delen. We noemen dit content design. Je kunt een pagina zo inrichten dat de kern van je boodschap meteen in het oog springt. De andere content kan je vervolgens op verschillende manieren daaromheen inrichten. 

Ook het supermenu maakt het mogelijk om snel bij relevante onderwerpen te komen. Daarbij biedt de multisite-functionaliteit de beheerders de gelegenheid om de content “SEO-proof” te maken in zowel het Nederlands als in het Engels. Allemaal optimalisaties die ten goede komen aan de relatie met ’s werelds grootste zoekmachine Google.

De website van Imagem vind je hier: www.imagem.nl

Blijf op de hoogte!