Flexible Content buigt met je mee

Mathijs Schel
Geplaatst op 22 augustus 2018

We durven het haast niet toe te geven, vanwege het risico dat we overkomen als een levend cliché, maar wij
...zijn nerds. Het is waar. We houden van het internet, techniek, gadgets en, hoe kan het anders, van Marvel. We zien de films, lezen de comics en weten allemaal zonder knipperen te antwoorden wat onze eigen superkracht zou zijn.

Als wij het hier bij Internetbureau Max dan ook hebben over voor- en nadelen van dynamische content (content die jij als klant zelf kan plaatsen, vullen en soms zelfs vorm kan geven) kunnen we niet anders dan denken aan een quote uit The Amazing Spider-man, namelijk: “With great power comes great responsibility.”

Binnen een systeem zo krachtig als WordPress zijn de mogelijkheden eindeloos en heb je zelf alle vrijheid om te doen en dromen wat je wilt. Het hele platform is zelfs gratis en niets houdt je dus tegen om direct je eigen website te gaan bouwen. Of toch wel …

WordPress, hoe moeilijk wil je het hebben?

WordPress installeren is inderdaad erg simpel, maar daarna de website waar je al jaren van droomt bouwen, dat is andere koek. Daarom helpen wij je met veel liefde en energie om met dat 'simpele systeem' een complexe website te bouwen. Een website die in gebruik altijd gemakkelijk blijft.

Wij snappen ook dat jij, met jouw website, de vrijheid wil behouden om zaken aan te passen. WordPress zelf is al zo gebouwd dat tekst aanpassen of een foto veranderen een fluitje van een cent is. Echter, de layout van een pagina of het uiterlijk ervan? Dat kan moeilijk worden.

Alles makkelijker met plugins

Gelukkig heeft WordPress honderden plugins die ook het aanpassen van de layout heel gemakkelijk maken. Één plugin gebruiken we hier bij Max al langer en brachten we al eens bij je onder de aandacht; PageBuilder. Zulke plugins geven gebruikers alle kracht en vrijheid om eens flink te stoeien met hun hele website. En die vrijheid, dat voelt geweldig! Toch, ineens springt dat zinnetje dan weer bij ons omhoog:

With great power comes great responsibility.

Wat moet je met vrijheid?

Want al die vrijheid, moet je dat wel willen? Met plugins als PageBuilder kan je naar hartelust van alles maken, maar dat betekent ook dat je van alles kapot kan maken. WordPress is namelijk net zo veelzijdig als dat het simpel is en al die opties kunnen overweldigend zijn. En niemand wil dat je droomsite ineens een nachtmerrie wordt.

Enter Flexible Content

Daarom kan het soms slim zijn om die vrijheid een klein beetje in te perken. Om opties te bieden, maar niet zomaar alles mogelijk te maken. Helemaal voor grotere bedrijven, waar je meerdere gebruikers toegang wil geven, maar de controle altijd wil houden bij diegene die er mee om kunnen gaan, is dat handig. Een goede oplossing, die we bij Internetbureau Max gebruiken, is de add-on Flexible Content (onderdeel van de Advanced Custom Fields-plugin).

Flexible Content creëert een nieuw soort contentveld aan de achterkant van WordPress. Wij bouwen alle content van jouw website in contentvelden. Van alle verschillende website-elementen maken we blokken en uiteindelijk kun jij die blokken met groot gemak verslepen, veranderen of verwijderen. Zo houden wij de controle over de kwaliteit van de website, maar kun je zelf simpel en snel nieuwe dingen uitproberen. En dan ziet je website er altijd goed uit!

Wat werkt voor jou

Of je moet kiezen voor PageBuilder of Flexible Content dat hangt volledig af van de situatie waarin je zit. Heb je een flink portie kennis van WordPress en een goede blik op vormgeving en layout? Dan is PageBuilder een genot om mee te werken. Wil je liever dat je website er altijd geweldig uitziet, goed werkt en dat er niet zomaar iets onverwachts gebeurt? Kijk dan samen met ons naar de mogelijkheden van Flexible Content voor jouw bedrijf.

De macht om alles te doen wat je wil klinkt aanlokkelijk, maar kan verraderlijk zijn.

Onze mensen zijn gespecialiseerd in WordPress en helpen je graag om te kijken naar de beste oplossingen voor jouw bedrijf. Neem dan ook gerust contact op met Mathijs voor meer informatie.

Blijf op de hoogte!

Mathijs Schel

Mathijs kan goed luisteren en maakt daardoor de beste vertaling van een wens naar een echte website. Vanuit zijn achtergrond in de architectuur maakt hij frisse en praktische ontwerpen. Daarnaast is hij op de hoogte van de nieuwste frontend technieken om de site net even dat beetje extra te geven.

Meer over Mathijs