Samen met Draw Your World de wereld verbeteren

Max Dammers
Geplaatst op 19 juni 2012

Draw Your World is een organisatie met Apeldoornse wortels bestaande uit visuele verhalenvertellers. De verhalen die de organisatie vertelt, zijn verhalen in de vorm van o.a. tekeningen, schilderijen, fotografie, film en andere creatieve beeldspraken. Iedereen in de wereld wordt geboren met talent, zo beredeneert de organisatie. Het is aan de organisatie Draw Your World om dat talent te ontwikkelen, zodat het talent wordt vertaald naar een mooi (beeld)verhaal.

Voor Draw Your World ontwikkelde internetbureau Max de website. Door middel van de website kan de stichting duidelijk in beeld brengen welke projecten er plaatsvinden, wat er bereikt wordt met de projecten, hoe kinderen de projecten beleven enz. Ook kunnen bedrijven, organisaties en particulieren zich melden als partner, donateur of sponsor, zodat de projecten kunnen blijven worden uitgevoerd.

De Apeldoornse Gaby Thijsse is één van de initiatiefnemers van deze organisatie, die wereldwijd opereert. Tezamen met andere creatieven en ondernemers ontwikkelt ze (kunst)projecten, waarin de creativiteit van met name kinderen wordt ontplooid. Naast de creatieve ontplooing van kinderen, worden kinderen ook spelenderwijs geinformeerd over belangrijke dingen die spelen in de maatschappij zoals AIDS and HIV.

Onlangs reisde Thijsse samen met een aantal betrokkenen af naar Elandsdoorn in Zuid-Afrika. Draw Your World voerde toen samen met de Apeldoornse Stichting TJOMMIE een kunstproject uit in het township. Ook werden er andere projecten bezocht, die ondersteund worden door deze Apeldoornse stichtingen, waaronder een kliniek gerund door Apeldoorner Hugo Tempelman. Thijsse maakte met Draw Your World 2 prachtige reportages.

Neem even de tijd om te zien wat Apeldoorners door middel van samenwerking tussen allerlei organisaties en initiatiefnemers doen om de wereld iets aangenamer te maken.

Internetbureau Max is trots op de mooie samenwerking met Draw Your World.

Blijf op de hoogte!

Max Dammers

Als oprichter van internetbureau Max blogt Max over uiteenlopende onderwerpen. Sinds de start van het bureau is hij overtuigd van de positieve invloed die het internet kan hebben op ons leven. Vanuit deze overtuiging is hij permanent op zoek naar het nut van technologie. Een zoektocht waarvan hij zijn bevindingen graag met je deelt.

Meer over Max