Wat is het bouncepercentage?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis: Bouncepercentage (bounce rate)

Het bouncepercentage is een vaak verkeerd begrepen term. Het bouncepercentage wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd en geeft het percentage van de bezoeken aan die niet meer dan 1 pagina van de site bekeken hebben.

Stel, er zijn 10 bezoeken op de pagina www.max.nl/websites geweest via de verkeersbron google/organic. Bij een bouncepercentage van 30% hebben 3 mensen na het zien van www.max.nl/websites de site verlaten. Echter, 7 hebben doorgeklikt naar een tweede pagina in de site.

Een hoog bouncepercentage hoeft niet per definitie slecht te zijn. Of een bepaald bouncepercentage goed of fout is, wordt onder andere bepaald door het doel van de pagina. Als iemand zoekt op ’telefoonnummer Internetbureau Max’ en terechtkomt op de contactpagina met ons telefoonnummer, dan vindt de bezoeker zijn antwoord. Zeer waarschijnlijk zal deze bezoeker de site meteen weer verlaten. Is dat erg in dit geval? Nee, totaal niet.

Het bouncepercentage moet met zorg geïnterpreteerd worden. Door onderzoek kunnen we bepalen waarom een bouncepercentage hoog is en hoe we dit kunnen verlagen.

Hulp nodig bij het inrichten van je Google Analytics?

Neem contact op

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie