Beter gevonden worden met Google Mijn Bedrijf

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 12 september 2017

Als bedrijf wil je altijd goed vindbaar zijn. Online én offline. Met Google Mijn Bedrijf vang je meerdere vliegen in één klap. We lichten een aantal voordelen toe om te kunnen concluderen waarom Google Mijn Bedrijf belangrijk is voor de online en offline vindbaarheid van jouw bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf

Voordat we de voordelen op een rij zetten, is het handig om kort te vertellen wat Google Mijn Bedrijf is. Google Mijn Bedrijf is een dienst van Google waar je alle belangrijke gegevens over jouw bedrijf kunt opslaan. Vroeger heette de dienst Google Places. Met deze gratis dienst zorg je meteen dat jouw gegevens uniform worden vermeld in andere Google-diensten, zoals Google Search (de zoekmachine), Google Maps en Google+.

Met Google Mijn Bedrijf kun je zelf de regie voeren over de bedrijfsgegevens die je deelt met Google

Regie over je eigen gegevens

Het belangrijkste voordeel van Google Mijn Bedrijf wordt hierboven al genoemd. Met een enkele handeling in Google Mijn Bedrijf zorg je dat je up-to-date bent in diverse andere diensten van Google. En dat is belangrijk! Het komt regelmatig voor dat mensen voor een dichte deur staan van een kantoor, restaurant of bar omdat Google denkt dat ze open zijn. Google probeert namelijk van alle content op een website een inschatting te maken van bv. openingstijden. Die inschatting klopt niet altijd. Met als mogelijk gevolg dat een ontevreden gebruiker van zijn slechte ervaring een negatieve recensie achterlaat. Doordat je met Google Mijn Bedrijf zelf de regie kunt voeren op jouw gegevens, voorzie je jouw doelgroep in elk geval altijd van de juiste informatie over jouw bedrijf.

Google Mijn Bedrijf
Google Mijn Bedrijf


Goed vindbaar en zichtbaar in Google

Een ander voordeel is dat bedrijven die gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, een mooie prominente en zichtbare plek krijgen in de zoekmachine van Google. Je springt dus meteen in het oog zodra de zoeker jouw bedrijf Googlet. Google laat de zoeker dan meteen zien welke diensten je aanbiedt, waar jouw kantoor zich bevindt en wat de (correcte) openingstijden zijn van je bedrijf. Daarnaast geeft Google een aantal call-to-action opties, zoals een doorlink naar jouw website. Ook heb je de mogelijkheid om direct te bellen en door te klikken naar Google Maps om je route uit te stippelen die leidt naar je bedrijf. Allemaal gemakken die een positieve bijdrage leveren aan klantbeleving.

Makkelijker bereikbaar dankzij Google Maps

Uit onderzoek blijkt dat mensen inmiddels meer via de smartphone dan via de desktop zoeken op Google. Het gebruik van de smartphone wordt met de steeds uitgebreidere datapakketten ook steeds toegankelijker. Dat geldt tevens voor het gebruik van Google Maps. Vooral de optie om routes uit te stippelen met Google Maps wordt steeds populairder. Omdat je dankzij Google Mijn Bedrijf ook een goede plek krijgt in Google Maps, ben je in die app goed zichtbaar en vindbaar voor jouw klant. De route per auto, fiets, openbaar vervoer en lopend naar jouw bedrijf zijn vervolgens makkelijk uit te stippelen.

Google Mijn Bedrijf Smartphone


Plaatsen van Google Posts

Een leuke feature die Google Mijn Bedrijf onlangs heeft toegevoegd zijn Google Posts. In de beheeromgeving kun je als bedrijf een update plaatsen die gekoppeld wordt aan je zichtbare profiel in de zoekmachine. De update blijft vooralsnog exact één week online. Daarna verdwijnt de post automatisch. Het dwingt jou als bedrijf daarom posts zo up-to-date mogelijk te houden. Posts die je bijvoorbeeld zou kunnen delen zijn blogs, folders, evenementen, nieuwsbrieven en meer.

Aan de slag

Inmiddels begrijp je het belang en de voordelen van Google Mijn Bedrijf. Je zult er ongetwijfeld nu mee aan de slag willen. Later deze week zullen we een uitgebreid stappenplan met je delen over hoe je Google Mijn Bedrijf kun opzetten en bewerken.

Wil je ondertussen meer weten over hoe jij je strategische website beter vindbaar kunt maken? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!