Beter bloggen: 5 tips die je verder helpen

Paul Spendel
Geplaatst op 1 november 2014

Bloggen is een fantastische manier om gebruik te maken van social media om jezelf neer te zetten als expert – de persoon om-naar-toe-te-gaan wanneer iemand een probleem heeft dat jij kunt oplossen. En het is waarschijnlijk de beste manier om in contact en in gesprek te blijven met je prospects en klanten. Bloggen is dan ook een belangrijk onderdeel van internetmarketing.

Maar hoe schrijf je een aantrekkelijke blog? Graag geef ik je enkele tips.

Blogtip 1: Kies een onderwerp dat leeft

Uiteraard kun je overal over bloggen. Maar de vuistregel is dat je het doet over een onderwerp dat leeft bij je klanten of in je branche. Een hot issue, iets waar iedereen over praat of waar onduidelijkheid over bestaat. Met jouw blog speel je alert in op die actualiteit.

Blogtip 2: Een blog schrijf je onafhankelijk

Okay, je bent ondernemer. Dus je bedrijf is helemaal je ding. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Maar je blog wint aan zeggingskracht als jij je via je blog profileert als expert en niet zozeer als directeur/eigenaar. Dit betekent dat je blog dus niet bedoeld is om iets te verkopen wat jij toevallig op de plank hebt liggen. Het gaat erom dat je een mening ventileert vanuit jezelf waarvan jij vindt dat die ertoe doet. Om die mening gaat jouw doelgroep je waarderen.

Blogtip 3: Een blog is als een brief aan een goede vriend

De wereld is al vergeven van nota’s en beleidstukken. Schrijf je blog dus superaantrekkelijk. Alsof je een brief aan een goede vriend schrijft: persoonlijk, direct en eerlijk. Val direct met het issue in huis, geef je mening en probeer de lezer in je verhaal mee te trekken.

Blogtip 4: Schrijf actief

Lezers hebben weinig tijd en zijn snel verveeld. Schrijf dus aantrekkelijk en actief. Dit betekent: korte zinnen, geen lijdende vorm en geen hulpwerkwoorden. Laat je lezer als een mes door een warm pakje boter gaan, als het jouw blog betreft.

Blogtip 5: Verwacht een reactie

Je blogt omdat je iets wilt oproepen. Zoals de mening of reactie van een ander. Sta dus open voor reacties. Ook al zijn die anders dan de mening of visie die jij verkondigt. Bloggen is geen gelijk willen hebben, maar meer een openbare poging tot meningvorming.

Blijf je bloggen moeilijk vinden, maar zie je wel het nut ervan in? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte!