“Ik maak apenspeurtochten”

Marion Bekker
Geplaatst op 10 september 2021

“Wat voor werk doe jij?” vraagt het meisje. Ze kijkt me met grote ogen aan en houdt de hand van haar moeder, een sportmaatje van me, stevig vast. Ze is misschien vijf jaar oud, dus ‘digital producer’ zegt haar niets. Evenmin dat ik audiotours produceer, de ontwikkeling van online projecten begeleid en bij Internetbureau Max een schakel tussen verschillende digitale experts ben… Wat vertel ik haar?

Met het zusje van dit nieuwsgierige aagje heb ik een tijdje geleden Apen in de Stad getest, een interactieve speurtocht die we ontwikkelden ter ere van het 50-jarig bestaan van Apenheul. We scanden QR-codes en volgden zo de route en het audioverhaal. We zochten naar aapjes die verborgen zaten in verschillende winkelruiten en waren, kortom, even samen op avontuur. Plots weet ik het.

“Ik”, begin ik blij, “maak apenspeurtochten!”

Haar ogen worden nog een beetje groter en m’n borstkas vult zich met een trots gevoel. Op mijn contract staat misschien ‘digital producer’, maar ik voel me apenspeurtochtmaker.

Elke dag ben ik bezig om belevingen te helpen ontwikkelen die, zoals Apen in de Stad, technologie gebruiken om wonderbaarlijke ervaringen neer te zetten. Zo maakt onze apenspeurtocht van de Apeldoornse binnenstad even een jungle vol avontuur en ook andere projecten hebben al mogen bijdragen aan een mooier, leuker en interessanter Apeldoorn.

Heb je bijvoorbeeld de Canadian Walk al gelopen? Een indrukwekkende audiotour over de bevrijding van Apeldoorn en een persoonlijk hoogtepunt. 

Hoewel ik nooit dacht: ‘later als ik groot ben maak ik apenspeurtochten!’ is dit wat ik graag doe — samen met een enthousiast en uiteenlopend team, digitale projecten ontwikkelen om de leefwereld van dit meisje (en iedereen) een beetje wonderbaarlijker te maken.

Ik maak apenspeurtochten en ik vind het fantastisch.

Blijf op de hoogte!

Marion Bekker

Marion staat voor waardevolle communicatie en zorgt als digital producer voor de juiste talenten op de juiste plaats, op de juiste tijd en met de juiste tools.

Meer over Marion