Wat is het Google zoeknetwerk in AdWords?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis: Google Zoeknetwerk

Het Google Netwerk is de naam van de verzameling van plaatsen waar AdWords advertenties kunnen worden weergegeven. Het Google Netwerk is onderverdeelt in 2 groepen: het Google Display Netwerk en het Google Zoeknetwerk.

Wat is het Google Zoeknetwerk?

Met het Google Zoeknetwerk wordt in Google AdWords de zoekmachine Google en andere zoeksites bedoeld. Voorbeelden van andere zoeksites zijn Google Maps, Google Afbeeldingen en Google Shopping. Ook de zoekpartners zoals AOL behoren tot dit zoeknetwerk.

adwords advertentie vindkracht 9

Wanneer een advertentie weergeven wordt in het zoeknetwerk van Google betekent dit dat de advertentie getoond wordt wanneer een persoon zoekt op het specifiek gerichte woord in de campagne.

Als je dus in Google zoekt op “internet marketing Apeldoorn” kan het zomaar zijn dat je onze advertentie tegenkomt in de zoekmachine van Google.

Wil je het adverteren in het Zoeknetwerk van Google liever uitbesteden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie