Wat is AdWords Editor?

Melanie Koster - Speek
Geplaatst op 27 september 2012

Betekenis AdWords Editor:

AdWords Editor is een gratis offline Google- toepassing waarmee een AdWords-campagne kan worden beheerd. De installatie van de Editor is eenvoudig en gratis. Om de AdWords Editor goed te kunnen gebruiken is kennis van AdWords zelf vereist.

Met de Editor is het mogelijk offline campagnes te maken of te bewerken. Dit is met name praktisch omdat alle wijzigingen na controle in een keer geüpload kunnen worden. Daarnaast heeft de Editor enkele functies die bepaalde werkzaamheden voor de online marketeer vergemakkelijken.

Offline werken met AdWords Editor

Een voordeel van werken met AdWords Editor is dat je ook offline kunt werken en wijzigingen op elke moment kunt uploaden. Ook kun je statistieken uit je AdWords account importeren zodat je de data ook offline kunt analyseren.

Meerdere wijzigingen tegelijk

Het voordeel van de AdWords Editor is dat je eenvoudig meerdere wijzigingen ineens kunt doorvoeren. Zo kun je makkelijk tientallen items tegelijk toevoegen, verwijderen of bewerken.

Kopiëren en verplaatsen

Met de AdWords Editor kun je items van de ene locatie naar de andere verplaatsen of kopiëren. Door te slepen kun je snel iets verplaatsen en met de CTRL-toets ingedrukt kun je snel iets kopiëren. Dit scheelt een hoop tijd als je bijvoorbeeld een tekstadvertentie wilt verplaatsen naar een andere campagne. Je kunt zelfs advertenties of zoekwoorden op meerdere plaatsen plakken.

Wijzigingen delen met andere gebruikers

Als je wijzigingen hebt gemaakt in je AdWords Editor account, kun je deze delen met andere gebruikers voordat je ze uploadt naar je AdWords account. De andere gebruikers kunnen vervolgens nog wijzigingen aanbrengen of opmerkingen plaatsen.

AdWords Editor is een handig hulpmiddel als je dagelijks werkt met Google AdWords. AdWords liever uitbesteden? Internetbureau Max is officieel Google Partner, neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Blijf op de hoogte!

Melanie Koster - Speek

Melanie is dé expert op het gebied van Online Marketing. Regelmatig blogt zij over uiteenlopende onderwerpen en nieuwste trends op dit gebied.

Meer over Melanie